Zondag 11 september was de opening van de expositie East Meets West in het Aeres Bedrijven Centrum te Dronten.

De coördinatoren hadden, samen met 5 enthousiaste kunstenaars, een unieke combinatie samengesteld van Japanse en Oer-Hollandse kunst.

Uitgangspunt in het openingspraatje was een quilt van Japanse kimono’s met het dessin van Hollandse boerenzakdoeken. Hiermee werd de link gelegd tussen de Geisha’s van Loek Theunissen en de suikerspin sieraden van Martijntje Cornelia die onder de ogen van een 60- tal bezoekers een installatie van deze kleurrijke lekkernij maakte.

De overeenkomsten tussen de tulpenvazen van keramiste Nelly van der Knaap en de 3D collages van Yvonne Alting waren een lust voor het oog.Yvonne deed haar inspiratie op tijdens haar reizen naar Japan.

En last but not least : Hanneke Siemer met enerzijds haar gestileerde kraanvogels op tafellinnen en zijden shawls in contrast met haar stoere schilderijen van zwemsters.

Er werd goed verkocht en onder het genot van een hapje ( Japanse sushi) en een drankje was de verloting van een suikerspin broche van Martijntje Cornelia een van de hoogtepunten. Er werden veel loten verkocht ( een mooie opbrengst voor de Stichting Kunstraad Dronten die het zonder subsidie moet doen).

Afgaande op de enthousiaste reacties van het publiek op deze nieuwe aanpak was het een zeer geslaagde opening.