Datum: 4 februari tot 7 mei 2023

Locatie: 
FlevoMeer Bibliotheek De Meerpaal Serviceplein. 
De Rede 80, 8251 EX  Dronten

De kunstenaars:

  • Marlies Huurman – Schilderijen
  • Angèle Hoegee – papier-maché

Angèle Hoegee

Vroeg in m’n jeugd was ik al enthousiast bezig met klei en maakte ik figuurtjes. Als autodidact heb ik een cursus keramiek gevolgd, mede hierdoor heb ik een balans gevonden tussen technische vaardigheden en creativiteit. De creativiteit voert bij mij altijd de boventoon en dat geeft mij als keramiste de grootste voldoening. In de loop der tijd ben ik gaan zoeken naar een werkwijze om goedkoper en dunner te kunnen werken, dit monde uit in het werken met papier-maché. De laatste jaren ben ik objecten gaan maken in combinatie met materiaal wat ik in kringloopwinkels opduik. Zoals b.v. een roestig frame waar ik een figuur in plaats, of een oud karretje waar ik een keramisch bootje op maak. Het is geweldig om met de combinatie van deze verschillende materialen te werken vaak met een knipoog als resultaat.

e mail: angelehoegee@hotmail.com


Marlies Huurman,

Ik ben Marlies Huurman, sinds 2011 heb ik op onze bovenverdieping een kamer als atelier ingericht. Daar teken en schilder ik elke dag met ontzettend veel plezier.
Mijn passie voor tekenen en schilderen is er altijd geweest en zal er altijd zijn.
Ik schilder met olieverf en acrylverf. Tussendoor schets ik met houtskool en grafiet onderwerpen die ik later kan gaan schilderen.
Ik volg mijn intuïtie en raak daarbij vooral geïnspireerd door mensen die ik tegenkom, Place du Tertre in Parijs, wandelen in de natuur, het bezoeken van musea en exposities van andere kunstschilders.
Omdat ik mij verder wil ontwikkelen ben ik sinds september 2020 gestart aan de Vrije Academie in Nunspeet.
Alles is mogelijk omdat ik mij niet vastpin op een bepaalde stijl of techniek.

Heb je belangstelling voor een van de schilderijen? Bel of mail of maak  gebruik van het contactformulier op mijn website.

Ik hoop dat je het leuk vindt om mijn schilderijen te bekijken!

website : www.marlieshuurman.nl

e mail: mjchuurman@outlook.com