Datum: 16 augustus tot 18 november 2023

Locatie: 
FlevoMeer Bibliotheek De Meerpaal Serviceplein. 
De Rede 80, 8251 EX  Dronten

De kunstenaars:

  • Angèle Hoegee – Keramiek
  • Willem van Baarsen – Schilderijen

Angèle Hoegee – keramiek

Vroeg in m’n jeugd was ik al enthousiast bezig met klei en maakte ik figuurtjes. Als autodidact heb ik een cursus keramiek gevolgd, mede hierdoor heb ik een balans gevonden tussen technische vaardigheden en creativiteit. De creativiteit voert bij mij altijd de boventoon en dat geeft mij als keramiste de grootste voldoening. In de loop der tijd ben ik gaan zoeken naar een werkwijze om goedkoper en dunner te kunnen werken, dit monde uit in het werken met papier-maché. De laatste jaren ben ik objecten gaan maken in combinatie met materiaal wat ik in kringloopwinkels opduik. Zoals b.v. een roestig frame waar ik een figuur in plaats, of een oud karretje waar ik een keramisch bootje op maak. Het is geweldig om met de combinatie van deze verschillende materialen te werken vaak met een knipoog als resultaat.

Mijn werk is ook te zien in de galerie van het Kunstcollectief naast de Action.

angelehoegee@hotmail.com

Willem van Baarsen – schilderijen

Vanaf mijn jeugdjaren schilder ik al. Ik ben een autodidact schilder, met vallen en op staan heb ik het mij eigen gemaakt. De stijl waar ik in schilder is fotorealisme in olieverf waar ik veel voldoening uithaal.

Op de expositie is een gevarieerd aantal schilderijen te bezichtigen van een stilleven met een hamburger tot een autowrak.
Ik haal mijn onderwerpen van foto’s die ik tegen komt of van zelf gemaakte foto’s.

In de galerie van het Kunstcollectief vind u nog meer werk van mij.

www.willemvanbaarsen.kunstjouwweb.nl

vanbaarsenwillem@gmail.com