Datum:  18 september 2020 tot 31 december 2020

Locatie: 
FlevoMeer Bibliotheek 2e etage en De Meerpaal Serviceplein. 
De Rede 80, 8251 EX  Dronten

De kunstenaars:

  • Rita Luijks, Dronten – beelden
  • Willem van Baarsen, Dronten – schilderijen
  • Aaltje Wals, swifterband – schilderijen

Rita Luijkx
Werken met pure materialen en dan vooral hout is altijd verrassend. Het heeft vele mogelijkheden in zich wat betreft hardheid en structuur en vele manieren om het te bewerken: beitelen, hakken, schaven, schuren en daarbij ruikt hout ook nog lekker.
Kortom hout heeft iets extra’s.
Het vraagt veel energie, energie die nodig is om de weerstand te bewerken tot het moment dat er een vorm ontstaat en het uiteindelijk voldoening geeft als die eigenschappen terugkomen en bewaard blijven bij de afwerking.  En dat geeft dan ook weer energie
Dat alles doet hout met mij en dat is waarom ik geniet als ik er mee aan het werk ben.\ Brons is een heel ander materiaal. Het fijnste onderdeel het maken van een ontwerp. Als dit klaar is, is er altijd nog een bronsgieter nodig om het te gieten. Het afwerken van het harde resultaat, geeft anders dan bij hout weinig mogelijkheden om eventuele oneffenheidjes nog weg te werken en dat vind ik nou juist erg leuk. Kortom, ik haal hier wat minder voldoening uit, maar ben vaak toch wel trots op het duurzame eindresultaat.
Ik hoop dat je er ook een beetje van mee kunt genieten.

Willem van Baarsen
Op vroege leeftijd kwam ik op de grafische school in aanraking met beeldende kunst. Tekenen was een van de hoofdvakken. Ik heb het schilderen met veel vallen en opstaan kunnen beheersen.
Begin jaren zeventig heb ik in Haarlem een atelier gehad en in de omgeving enige exposities kunnen houden. Het werk bestond uit surealistische olieverfschilderijen en grafische tekeningen.
In de loop der jaren ging ik in verschillende technieken schilderen maar uiteindelijk vond ik in de fotografisch realistische stijl mijn huidige vorm.
Het werk op deze expositie bestaat uit stillevens in olieverf op canvas met daarop oude versleten gympschoenen, pumps en werkschoenen,. Naast de gymschoenen maak ik ook ander figuratief werk waaronder broodjes hamburger en gebakken eieren en overige stillevens.
Het zijn leuke onderwerpen om dat heel precies te schilderen.
Kom naar de Flevobibliotheek en geniet van deze expositie.
website:  www.willemvanbaarsenkunst.jouwweb.nl

Aaltje Wals
De werken die u hier ziet zijn uniek. Het is gebaseerd op hoe ik naar deze wonderlijke wereld kijk en dat vind u terug in mijn werk. De kenmerken zijn de liefde voor water, dieren en mensen die ik verweef met elkaar. Maar wat belangrijker is wat u er bij beleeft. Naar aanleiding van mijn werk heb ik leuke opdrachten mogen krijgen. Misschien leuk om te weten dat ik verscheidene exposities  heb mogen houden. Waaronder in de Stopera van Amsterdam. In de High tea Room van Ajouad El- Miloudi op de Overtoom 85 – in Amsterdam waar drie van mijn werken hangen. Diverse gezondheidscentra in Almere-Haven en Stad. Ook het boven IJ ziekenhuis in Amsterdan-Noord.
Vele schilderijen zijn verspreid en verkocht over Engeland, Frankrijk ,Nederland, Belgie en Oostenrijk, Spanje, Rome waar ik uiteraard trots op ben. Met deze woorden wil ik u een indruk te geven over de persoon achter Aaltje. Ik hoop dat u veel plezier aan de schilderijen en tekeningen zult beleven.