Datum: 15 februari tot 30 juni 2021
onder voorbehoud corona maatregelen

Locatie: 
FlevoMeer Bibliotheek 2e etage en De Meerpaal Serviceplein. 
De Rede 80, 8251 EX  Dronten

De kunstenaars:

  • Annet Koolen, Dronten – beelden
  • Thea Hussaarts, Dronten – Collages – schilderijen

Thea Hussaarts,

Geboren in 1953 in Limburg en in 1967 terug naar de roots van mijn ouders in Brabant. 
Op mijn 18e naar de MILVA in Den Haag. Na 37 jaar met veel plezier bij het Minisyterie van Defensie te hebben gewerkt ben ik mij gaan toeleggen op tekenen en schilderen. 
Inmiddels zit ik al een aantal jaar op de Vrije Academie Nunspeet en ben ik lid van de Nunspeets school. Sinds kort ook lid van het Kunstcollectief Dronten.
Ik schilder, maak mixen-media werk en collages. Voor wat betreft de collages maak ik ze op het moment op (afval)hout.
Dit is geweldig om te doen. het hele proces van hout verzamelen, er een leuke ondergrond van maken, schuren en aan elkaar kitten. Daarna uitzoeken welke afbeeldingen passend zijn voor op de bepaalde achtergrond. het resultaat van dit alles is 3D werk wat weer een nieuwe dimensie is voor mij.
Ik houd van kleur en een grapje in mijn werk.

meer informatie op haar website www.theahussaarts.nl

Annet Koolen,

De liefde voor mijn katten inspireerde mij voor het maken van kattenbeelden, later kwamen daar ook andere dieren bij. De bronzen beelden zijn eerst gemaakt van boetseerwas en heb ik bij de bronsgieter laten gieten. Daarvan heb ik ook meerdere kattenbeeldjes gemaakt.
Bij de Franse bulldog van Albast was onze eigen hond Keesje het voorbeeld.
Als ik kattenbeelden maak probeer ik altijd de kopjes van mijn eigen katten erin te verwerken. Bij de vogels heb ik naar de vorm van de steen gekeken om te zien wat eruit gehaald kan worden. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar het maken van een dier.