Datum: 10 december 2019 tot 3 maart 2020

Locatie: 
FlevoMeer Bibliotheek 2e etage en De Meerpaal Serviceplein. 
De Rede 80, 8251 EX  Dronten

De kunstenaars:

Marjen Blanken, Lelystadbeelden
Aad Gordijn, Dronten schilderijen

Marjen Blanken exposeert met beelden in steen, ze werkt het liefst met middelharde steen, zoals Albast en Serpentijnsoorten.
Ze is autodidact en heeft veel workshops gevolgd om zo haar techniek te verbeteren. Het driedimensionaal werken met steen vindt ze fascinerend. Het is voor haar een uitdaging om van een ruwe steen een aaibaar beeld te maken.
Haar beelden zijn meestal gestileerd figuratief. Soms werkt ze vanuit een geschetst ontwerp maar ze kan ook geĆÆnspireerd worden door de vorm van de steen.
Website

Aad Gordijn tekent en schildert sinds zijn vroege jeugd. Na beƫindiging van zijn werk in de grafische industrie stortte hij zich geheel op schilderen en beeldhouwen en is bezig aan een grote inhaalslag op het creatieve vlak.
Hij werkt tweedimensionaal in olieverf, acryl, aquarel, gouache en air brush en maakt sinds kort ook steeds meer computer art. In driedimensionaal in hout steen en chamotte.
Zijn thema’s zijn klassiek: het portret, het naakt, het kind, het dier en het landschap.

In het werk van Aad spelen nauwkeurige observatie en vakmanschap een grote rol. Op het eerste gezicht lijken zijn schilderijen zeer fijn geschilderd. Bij nadere beschouwing valt op dat niet elk detail wordt uitgewerkt, het gaat in de eerste plaats om ‘suggestie van aanwezigheid’. Hiervoor zijn kleur en sfeer even bepalend als de exactheid van details.

De aard van het werk is overwegend figuratief met een grote voorkeur voor mens en dier en beweegt zich tussen fotorealisme en impressionisme.
Website