Datum: 12 november tot 4 februari 2023

Locatie: 
FlevoMeer Bibliotheek De Meerpaal Serviceplein. 
De Rede 80, 8251 EX  Dronten

De kunstenaars:

  • Jan-Albert Ernsten – Schilderijen
  • Karen Janssen – Mixed media

Jan-Albert Ernsten,

Jan-Albert Ernsten tekende als kind al graag en veel. In 2010 begon hij met een schildercursus bij de Kubus in Lelystad. Hier werd hij steeds enthousiaster en groeide de passie voor het schilderen van portretten in olieverf. De afgelopen jaren volgde hij schilderles bij diverse kunstenaars en momenteel schildert hij in een coachgroep. Jan-Albert ontwikkelde steeds meer een eigen, karakteristieke stijl. Het overkoepelende thema is het weergeven van de menselijke emoties. Schilderen vormt voor Ernsten een brug naar rust en ontspanning, los komen van de dagelijkse beslommeringen.

Hij portretteert kinderen, oude, doorleefde gezichten en popsterren. Het zijn stuk voor stuk expressieve beelden, veel van zijn schilderijen maken als het ware oogcontact met de kijker.

Op de website www.ap-arts.nl vind je een overzicht van alle schilderijen.

E-mail: jan.albert.ernsten@gmail.com


Karen Janssen,

Mijn drijfveer om kunst te maken is mijn fascinatie voor de natuur en dan vooral dieren als insecten en vogels. Ik werk met verschillende technieken en hergebruik graag materiaal. De insecten zijn gemaakt van keramiek, in combinatie met ijzer- of staaldraad en stukjes textiel. De vogels zijn opgebouwd uit papier-maché van kranten, met poten van staaldraad. Ze zijn afgewerkt met beeldmateriaal uit de krant, zonder toepassing van verf. Met mijn werk hoop ik indirect mensen ertoe te bewegen voorzichtiger om te gaan met de natuur.

website : www.karenjanssen.exto.nl

e mail: karen.janssen@kpnplanet.nl