Datum: 16 september 2017 tot 16 november 2017

Locatie: FlevoMeer Bibliotheek 2e etage en De Meerpaal Serviceplein. De Rede 80, 8251 EX  Dronten

De  kunstenaars:

Carla Bultman (vilt objecten)
heeft sinds haar jeugd al een voorliefde voor het werken met textiel. In 1972 is zij afgestudeerd aan de Pedagogische Academie met als specialisatie Textiele werkvormen.
Toen zij in 2008 voor het eerst in aanraking kwam met de techniek van het vilten, werd zij geraakt door het natuurlijke materiaal, de prachtige kleuren en het ambachtelijke handwerk met onuitputtelijke mogelijkheden.
Na het volgen van verschillende cursussen en workshops, werkt zij nu zelfstandig in haar atelier. Zij ontwerpt en maakt sjaals, tassen, sieraden, hoeden en objecten. Haar werk is kleurrijk en meestal functioneel. Regelmatig volgt zij nog workshops om haar kennis te vergroten. Ook is zij aangesloten bij de landelijke ViltKontaktgroep. Sinds 2010 deelt zij haar kennis en enthousiasme graag met anderen en geeft workshops en cursussen vilten in haar atelier of op locatie. Daarnaast geeft zij viltlessen op scholen in het kader van Kunst en Cultuur.
Haar werk is te zien gedurende exposities in openbare gebouwen en in eigen atelier tijdens diverse kunstroutes. Ook kan men op afspraak langskomen voor een bezichtiging of een opdracht op maat.
Zie website voor meer informatie.

 

Willem Bultman (schilderijen)
besluit als hij 40 jaar wordt zijn horizon te verbreden en begint hij een studie voor leraar tekenen en schilderen aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Sinds hij in 1995 afgestudeerd is, werkt hij als autonoom kunstenaar en geeft hij teken- en schilderlessen in zijn eigen atelier.
Willem maakt schilderijen in een impressionistische stijl, dus met een losse toets waardoor er altijd wel iets te raden valt. De thema’s variëren van landschappen en stadsgezichten tot figuren, bloemen en stillevens.
Enkele jaren geleden ontdekten ze dat het samen exposeren van schilderijen en vilt in dezelfde kleurstelling elkaar aanvult en versterkt.
Zie website voor meer informatie.