Datum: 14 juli 2017 tot 15 september 2017

Locatie: FlevoMeer Bibliotheek 2e etage en De Meerpaal Serviceplein. De Rede 80, 8251 EX  Dronten

De kunstenaars:

Tiny de Bruin  (schilderijen)

Schilderkunst geeft vorm aan bepalende momenten uit het leven
De schilderwerken van Tiny de Bruin geven aan de hand van het centrale thema ‘Patronen van het leven’ een indruk van verschillende bepalende momenten uit een mensenleven. Ze vertellen in één oogopslag het verhaal van de veranderingsprocessen die zo belangrijk zijn in het leven.
“De inspiratie komt uit de natuur, haar directe omgeving en de verhalen die ze hoort of leest. Vrolijke kleuren en wilde schilderijen zijn een uiting van creativiteit en enthousiasme. Ze wil met haar schilderijen een moment creëren waarbij het denkproces stopt en de intuïtie het overneemt. Haar werk is abstract figuratief. Ze bewerkt vaak zand en verf op haar doeken met een schraper. Mensen reageren op haar werk met termen als “opbeurend” “kleurrijk” en “dynamisch”.
De schilderijen is een serie van 3 werken van 100x100x2. Dit is een formaat dat Tiny erg vaak gebruikt. De gebruikte kleuren, mint, petrol blauw, zwart en heel veel wit, wat kenmerkend is voor de werken van Tiny. Tiny werkt haar gevoelens uit op het doek.
Zie website voor meer informatie.

CKV Beeldhouwgroep

De CKV-beeldhouwgroep bestaat al vele jaren en wisselt door de jaren heen wel van samenstelling. De groep bestaat uit een tiental leden waarvan een aantal veel ervaring met diverse materialen heeft opgedaan.
De laatste twee jaar werkt de groep onder leiding van de Almeerse kunstenaar Frans van der Ven. De motivatie is erg hoog wat blijkt uit het feit dat veel leden al jaren op dit terrein actief zijn en vaak ook buiten de “les” beeldend bezig zijn. Niet om een hoge productie te bereiken, maar omdat het proces zo boeiend is.  En door elkaar feedback te geven, kan men naar een hoog niveau streven waarbij de ondersteuning van de professionele docent vanzelfsprekend onontbeerlijk is.
Materiaal keuze van de leden is divers en varieert van allerlei steensoorten, hout, klei, gips , was tot draad, touw, brons en acrilic-one .
In deze expositie exposeren de leden recent werk van niet al te groot formaat.