Datum: vanaf 24 april 2016 november 2016

Opening: zondag 24 april 15.00 uur Aeres Hogeschool Dronten
De zangers van Runythe: Sophie Ceelen, Lajenda Garst en Inge Andeweg verzorgen een akoestisch optreden bij de opening.
Er is ook de mogelijkheid om de expositie in het Aeres Bedrijvencentrum te bezichtigen.


Ine Boeijen
De beelden van Ine hebben vaak een tafel als uitgangspunt. De tafels krijgen dierlijke en soms menselijke trekjes; ze lopen weg, zoeken naar evenwicht, zijn soms vrolijk, soms zwaar op de hand. In eerste instantie zijn ze geworteld in een thema, maar in de uitwerking gaan ze een eigen weg. In vorm en materiaal kiest zij graag voor combinaties van open en gesloten, hard en zacht, fragiel en zwaar. Tegenpolen kunnen wat haar betreft goed bij elkaar. Er zijn ook kleinere werken van brons, gebaseerd op de vormgeving van de grote beelden.

www.ineboeijen.nl

Jan Kees Lantermans
In de visie van Jan Kees Lantermans gaat beeldhouwen over het ontkennen van de originele vorm door deze maximaal te transformeren. Het massieve en stijve karakter van natuursteen dient getransformeerd te worden in een lichte en plastische vorm. Tijd en ruimte spelen hierbij een belangrijke rol. Zowel kunst als architectuur geven Lantermans elementen die hij gebruikt in zijn vormtaal. Het werk van Lantermans is inmiddels ontwikkeld tot een stijl die direct herkenbaar is en gekenmerkt wordt door vloeiende vormen, dubbel-gekromde vlakken (zogeheten hyperbolische paraboloiden), letterlijke verlichting van het materiaal, elegantie, vrouwelijkheid en monumentaliteit.

www.lantermans.nl

Tiny Vissers
De bronzen beelden die Tiny maakt zijn, voor hem vanzelfsprekend, realistisch. De realiteit biedt immers al meer dan genoeg om te verbazen, bewonderen en misschien soms te verontrusten. Toch zoekt hij binnen dat strikt figuratieve naar de (surrealistische) grenzen. De kijker wordt uitgedaagd om een eigen verhaal te associëren met de beelden. “Want we vergeten (tegenwoordig) vaak dat wat ons mensen misschien wel het meest uniek maakt is dat we (zouden moeten) kunnen fantaseren.” Een goede beschrijving van wat hem drijft is een citaat van Mark Twain:  “You can’t depend on your eyes when your imagination is out of focus.”

www.tinyvissers.nl

Frans van der Ven
Frans schrijft op zijn website: “Als kleine jongen raapte ik op straat van alles op waarmee ik kleine installaties bouwde: wist ik veel dat dat beeldhouwen was? Later op de academie realiseerde ik mij dat het beeldhouwen in mijn bloed zit. Ik houd van dieren, zij zijn een geliefd onderwerp voor mijn beelden. In onze snel veranderende mondiale cultuur zal altijd behoefte blijven bestaan aan eigen identiteit, misschien nu nog wel meer dan ooit. Een mentaal beeld hebben van de groep en de cultuur waartoe je behoort, geeft het leven stabiliteit die onmisbaar is bij grootse daden. Deze eigen identiteiten te onderzoeken en uit te beelden zie ik als mijn bijdrage aan de maatschappij.”

www.fransvanderven.nl

Joep Backhuijs
Hoe mechanische composities tot de verbeelding kunnen spreken. Associaties met treinen, wissels en slagbomen, de oude vertrouwde mechaniek van het spoor, liggen voor de hand. De frisse kleuren vervolmaken dit kunstige speelgoed.  De evenwichtige compositie is vriendelijk uitdagend, kunst die je verleidt tot aanraken. De eenvoud van artistiek lego op grotere schaal spreekt je aan. De simpele welhaast vanzelfsprekende vormen fleuren elk interieur op. Dit is wat kunst toegankelijk maakt.

www.joepbackhuijs.nl

Marga Simons-Zuurhout
Marga Simons-Zuurhout werkt met verschillende materialen. Naast het bewerken van diverse steensoorten maakt zij haar beelden ook in keramiek en brons. Ze laat zich inspireren door het observeren van mensen, dieren en andere natuurlijke vormen. Op zoek naar beeld en gevoel zijn haar beelden soms abstract, maar veelal ook figuratief. Haar streven naar harmonie van materialen, vormen en expressie is duidelijk terug te vinden in haar beelden, die veelal een hoog aaibaar gehalte hebben.

www.theimagination.nl

Peter Sluijter
Peter heeft een technische opleiding gehad. In de loop der jaren volgde hij bij diverse kunstenaars  een opleiding in schilderen en beeldhouwen, waarna hij z’n eigen weg kon gaan. Hij gaf beeldhouw- en schilderles aan de Academie Marcilio Ficino van de School voor Praktische Filosofie in Amsterdam en in zijn voormalige woonplaats Petten. Zijn inspiratiebron vindt hij in zichzelf. Het leven zelf met alle ervaringen en inzichten, gewoontes en verlangens zijn de bron van waaruit hij vormgeeft.  Hij werkt rechtstreeks vanuit het gevoel of de emotie, zonder dat er teveel gedachten overheen komen. Dan alleen vindt het beeld zijn voltooiing in de uiterlijke vorm, soms symbolisch soms realistisch.

www.petersluijter.nl

work#art: Bert vd Sluijs en Douwe Buwalda
Omgang
“Als kunstenaarsduo zijn we uit op contact met het werk dat tussen ons beiden ontstaat. We maken het mee. Het maakt ons mee. Gaandeweg komt het voort uit samenwerking, uit onze omgang ermee. Een heel proces. Nu zoekt het werk zich een plek in de ruimte. En gaat een relatie aan met omgeving en publiek. Hier in de glazen schil rond een school die zich bezighoudt met voedingsgewassen. Een overvloedig belichte omloop, ingericht om de werking van kunst haar beloop te doen krijgen. Van nature zitten er vlak onder de schil veel essentiële voedingsstoffen. Graag laten we ons werk hier deel vanuit maken. We nodigen het publiek uit tot reflectie over de invloed, werking en wat daarvan oplicht. Hoe ga je gaandeweg om met wat er in je rijpt? Ben je een dun- of een dikschiller. Verorber je met huid en haar? Wat doe je met het klokhuis? Ga je gang, laat het je smaken.”

www.workheart.nl