Datum: 19 november 2017 tot 1 april 2018

Locatie: Aeres Hogeschool Dronten,
De Drieslag 4, 8251 JZ  Dronten

Vernissage: zondag 19 november 14.00 uur door Ton van Amerongen, wethouder cultuur van Dronten.

De kunstenaars:

 • Lammy Alons
  Zij houdt van pure vormen die de essentie weergeven en een sterke zeggingskracht hebben. Zachtheid en rondingen fascineren haar even als een mooi lijnenspel. Die facetten vind je dus veel terug in haar werk van steen, brons en hout. “Ik werk in mijn beelden met het onzegbare en toch aanwezige in het leven. Ze vertellen een verhaal. Beeldhouwen is spannend, verrassend maar vooral in essentie: Leven!“
 • Margriet Barends
  is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze maakt beelden in brons, cortenstaal, kunststof en keramiek, tevens maakt ze schilderijen in olie- en acrylverf, pastels en tekeningen. Zonder twijfel is zij een veelzijdig kunstenaar.
 • Peter Bergenhenegouwen
  De rode draad in zijn beelden is beweging. Motorisch, mechanisch, mentaal of perspectivisch. Vaak combinatie, soms figuratief in een abstracte installatie.
 • Joke Dekker (keramiste)
  Rond 1989 kreeg klei bewust vat op haar. In het creatief centrum  in Hardenberg is ze via allerlei creatieve vakken uitgekomen bij  boetseren. Haar werk is voornamelijk figuratief en soms abstract. De zeer bewerkelijke stukken die ze maakt zijn vaak met mozaïek-structuren uitgewerkt en veelal felle kleuren.
 • Annemiek Laros
  In de loop van de jaren heb ik mij ontwikkeld in het ontdekken van de wereld van vormgeving in steen, was, klei, brons en gips. Ik heb les gehad van een kunstenaars echtpaar in Nijmegen en zo ook de kneepjes van het vak  ontwikkeld. Wat begon als een interesse  is uitgegroeid tot een ware passie. Een passie die er eigenlijk altijd heeft gezeten en als een rode draad door mijn leven loopt.
 • Joost Nijhof
  werkt met name in steen, meestal marmer. Bijna al haar beelden hebben een ruw, oorspronkelijk stuk steen, ieder beeld is uniek. De beelden lijken zwaar en transparant tegelijk.‘Wanneer ik een nieuwe steen heb om een beeld uit te maken, kijk ik er eens rustig naar. Waar kan ik het beeld onthullen, waar mag licht komen en waar respecteer ik wat gesloten blijft, in alle schoonheid die er al is?’
  Jaarlijks werkt zij ook enkele weken in Pietrasanta, Italië, bij Carrara, waar het marmer uit de bergen wordt gehaald.
 • Jos Out
  ‘Mijn werk is blijvend onderzoekend. Ik leer van het maken van een beeld, gefascineerd door ieder maakproces dat steeds weer anders is.
  Het kunstzinnig scheppen begint met aftasten. Welk materiaal ga ik gebruiken en wat heb ik te vertellen. Hoeveel ruimte biedt een steen? Beeldhouwen is vormgeven door materiaal te verwijderen. Iets dat is weggehakt kan niet meer worden teruggehaald, in die zin is beeldhouwen confronterend, elke handeling heeft consequenties’.
 • Anne Steen
  De natuur is steeds haar grote passie geweest en dat uit zich in diverse werken, soms enkel met klei, maar dikwijls in combinatie met andere materialen zoals glas, hout, metaal of polyester.
  Soms neem ze de natuur als inspiratiebron en speelt ze met de een of andere vorm uit de natuur, waarvan er ontelbare te vinden zijn.