Opening 2 exposities:
Zondag 20 november om 14.00 uur in de Aeres Hogeschool Dronten (De Drieslag 4, 8251 JZ Dronten)
en om 15.00 uur in het Aeres Bedrijvencentrum (De Drieslag 30, 8251 JZ Dronten)
door burgemeester Aat de Jonge
In beide gebouwen omlijst met muziek door ‘Roll ‘m easy’

Duur expositie Aeres Hogeschool:
18 november 2016 – april 2017


Kunstenaars Aeres Hogeschool Dronten:

Adriana Meijboom-Kesteloo (beelden van steen) www.werkeninsteen.nl
Adriana werkt hoofdzakelijk in steen met een voorkeur voor marmer, Belgisch hardsteen en soms albast. In haar werk laat zij zich beïnvloeden door de kust en de relatie mens en water. De beelden die zij maakt zijn vrijwel altijd figuratieve afspiegelingen van fossiele natuurobjecten of fragmenten daarvan. Haar werk kenmerkt zich door sterke lijnen en duidelijke vlakken.

Carlos Caluwier (beelden van polyester en kunststof) www.caluwier.net
Al jaren probeert Carlos de perfecte vorm te ontwikkelen, een beeld dat alle overbodige elementen weglaat, de pure esthetische rondingen. Hij deed er jaren over, het kostte hem heel wat zweet, maar hij gaf niet op en uiteindelijk maakte hij het: CCCorpus. Creaties die hun uniciteit behouden, welke grootte of kleur ook, waar ook tentoongesteld. De cccorpussen zijn het hedendaagse werk in verschillende materialen zoals polyester, kunststof, keramiek en brons.

Ineke van Bennekum (beelden van brons) www.inekevanbennekum.nl
Ineke is in 2015 overleden. Overeenkomstig haar wens exposeren we, met de hulp van haar echtgenoot, haar bronzen beelden. Dit is dan tevens een hommage aan Ineke. Wat opvalt in het werk van Ineke is de bezieling die zij in haar beelden weet te leggen. Geen beeld is zomaar een beeld. Elk beeld heeft ‘iets’ meer. Je kijkt en wordt ‘gepakt’. Jij wordt het beeld, het beeld wordt jou. Wat je dan voelt noemde Ineke ‘de ziel’ van het beeld.

Jikke van de Waal (beelden van keramiek) www.jikkevandewaalbijma.com
Niets en niemand is volmaakt,
juist het onvolmaakte
geeft een volmaakt beeld van de mens.
Mensen, daar draait het allemaal om in het werk van keramiste Jikke van de Waal. In bovenstaand motto heeft zij precies geformuleerd wat zij met haar beelden wil laten zien. De huid van de objecten is bij haar werk erg belangrijk, niet een volmaakt, glad oppervlak maar ze streeft naar een doorleefde uitstraling.

Louk Weyers (beelden van papier en pulp) www.loukweyers.nl
Voor het maken van origineel, ruimtelijk werk experimenteert Louk aanvankelijk vooral met papier. Nu ontwerpt zij ook creaties van kunsthars die ook naar buiten kunnen. Verrassende vormen, meestal op een speciaal gemaakt frame. Vrolijk en kleurig, en altijd met een vleugje humor. Zij werkt ook met andere materialen.

Tineke Thielemans (beelden van brons) www.tinekethielemans.nl
“Een andere wereld, een bijzondere wereld, dat zie je als je naar mijn werk kijkt. Een wereld die kwetsbaar en gevoelig is, maar tevens een wereld waar je glimlachend naar kijkt. Ik dicht de dieren, die ik gebruik eigenschappen toe die ze misschien niet bezitten, maar die ik er in zie of er bij voel. Met mijn beelden de mensen verbazen, hun verbeelding activeren en ze aan het denken zetten, dat is wat ik wil.”

Ton Kalishoek (beelden van Medite Tricoya en andere watervaste houtsoorten) www.tonkalishoek.com
Ton maakt beelden, schilderijen en wandpanelen. Hij gebruikt bij voorkeur hypermoderne materialen uit zowel de meubel- als de auto-industrie. Zijn werk kenmerkt zich door strak lijnenspel. Ton gebruikt gestileerde figuren en voorstellingen. Sterke statements.

Hans van Roggen (beelden van roestvrijstaal) www.uniek-art.nl
“Mijn passie is het bewerken van RVS van een ruw, koud metaal met botte vorm tot een beeld of ornament met fijne details dat kracht en emotie uitstraalt. Vaak begin ik met een ingeving of beeld in mijn gedachten en gaandeweg tijdens het proces sculptuur ik steeds meer vorm en krijgt het proces een eigen leven. Ik werk het RVS graag af met een ander materiaal, zoals hout, glas of steensoort. Dit geeft het kunstwerk meer dynamiek.”