Uitnodiging: klik hier

Opening 2 exposities: Zondag 2 april om 14.00 uur in de Aeres Hogeschool en 15.00 uur in het Aeres Bedrijven Centrum.
Daar draagt Jopie Minnaard het verhaal ‘Cobie’ voor.

Duur expositie Aeres Hogeschool: april tot november 2017


Kunstenaars Aeres Hogeschool:

Marianne van Zeeventer www.zeevensteen.nl
Als beeldhouwer werkt zij in diverse steen- soorten, vaak gecombineerd met perspex, lood of koper, waarvan ze abstracte, strakke vormen maakt die ‘leven’. Inspiratie komt uit gebeurtenissen uit haar omgeving, uit de architectuur, soms uit het mysterieuze. Dit laatste is nogal eens te vinden in haar objecten van zink, die vaak verborgen plekjes bevatten. Ook de objecten van andere materialen laten soms verrassingen zien. Op deze expositie zijn haar werken van zink, hout en perspex te zien. Het blijft haar boeien om met diverse materialen bezig te zijn.

Willem Bultman www.willembultman.nl
Het werk van Willem kenmerkt zich door sfeer en een sterk licht- donker contrast. Hierbij werkt hij in hoofdzaak figuratief maar door zijn losse toets ontstaat er toch een vorm-abstractie waardoor er in zijn werk altijd wel iets te raden valt en de fantasie wordt geprikkeld. Bij zijn bronzen beelden werkt hij met dezelfde houding als bij het schilderen. De mens en zijn emoties staan hierbij centraal. Ook hier werkt hij met een losse toets waardoor er een levendig en spontaan beeld ontstaat.

Anneke Jansbeken www.annekejansbeken.nl
“Beelden,  abstracte vormen, vazen, schalen en gedenkkunst … het is mijn passie om kleurrijke kunst te ontwerpen en te maken. Het liefst met verschillende soorten klei die ik na de eerste stook bewerk met oxides, kleurpigmenten en glazuren. Elke vorm is uniek. Hoewel ik, terwijl ik werk, vaak uitkom op vrouwenvormen die op bijzonder wijze ‘gekleed’ gaan waardoor zij stuk voor stuk een eigen identiteit krijgen. In verre landen kan ik me naar hartenlust laten inspireren door prachtige stoffen, kant en de vele interessante structuren.Het kan me eindeloos boeien om te zien hoe en welke jurken, hoofddoeken en accessoires de vrouwen van diverse culturen dragen. Mijn gedachten zetten dit om in beeldende vormgeving.”

Ronny Knippen www.ronny.nl
Van de vele technieken en processen om glas te vervormen en te bewerken concentreert Ronny Knippen zich voornamelijk op het zogenaamde ‘fusen’, het versmelten van glas in de glasoven met behulp van zelf gemaakte mallen, en het onzichtbaar verlijmen. Bij de objecten van Ronny Knippen speelt kleur nauwelijks een rol, maar worden meestal ontworpen en vervaardigd van blank glas, in combinatie met andere materialen zoals brons, lood, roestvrijstaal, steen enz., en zijn geïnspireerd op alledaagse thema’s zoals handen, gewaden, boeken etc., waarbij dan aspecten als beweging, dynamiek en harmonie een essentiële onderdeel zijn. Enige citaten van Ronny Knippen zijn: “Ik streef altijd naar een stukje spanning in mijn werk. Dit is een must. De materie glas op zich is al mooi, dus het gevaar is aanwezig dat je snel tevreden bent. Ik moet er iets eigens aan toevoegen. Glas is in een woord mijn passie!”

Siny Oldenkotte www.beeldenaandelaak.webklik.nl
“Ik ben afkomstig uit de hulpverlening en heb jarenlang gewerkt als maatschappelijk werker, daarnaast heb ik ervaring als kunstzinnig therapeut. Sinds 2004 werk ik met stenen. Dat heeft mij de laatste jaren zo gepakt, dat ik het vaak moeilijk vind om te stoppen, als ik aan een beeld werk. Ik vergeet dan tijd en ruimte en ben dicht bij mezelf. Ik werk intuïtief. Het beeld ontstaat doordat ik steeds antwoord op wat het beeld mij laat zien, het spel van lijnen en vormen, van licht en donker. Ik volg de steen en kijk vaak vol verwondering naar de schoonheid van steen en meestal word ik verrast door het uiteindelijke beeld.”

Relinde Kattenberg www.relinde.com
Relinde heeft over de afgelopen jaren haar eigen stijl in brons ontwikkeld. Zij wil graag dat haar kunstwerken, op wat voor manier dan ook, uitnodigen tot gesprekken over emoties, gedachten, maatschappelijke thema’s enzovoort, om daarmee een groei in bewustzijn te bewerkstelligen. Relinde wordt geïnspireerd door de relatie met God, mens en natuur. In haar werk probeert ze deze aspecten zoveel mogelijk tot uiting te laten komen. Relinde exposeert in binnen- en buitenland en haar sculpturen zijn op verschillende locaties te zien. Haar werk is opgenomen in collecties in Nederland, België en Duitsland.

Christien de Jong www.atelierchristien.nl
Al jaren is ze beeldend bezig met tekenen, schilderen en werken met papier en karton.Op haar reis door de wereld van beeld en verbeelding, ontdekt ze steeds nieuwe onderwerpen, mogelijkheden en technieken. Inspiratie vindt ze in een onderwerp, het materiaal of een techniek. Werken maken vaak deel uit van een serie: de weg er naar toe is minstens zo belangrijk als het eindresultaat: het is haar speeltuin. Papier en karton gaan een tweede leven leiden in ruimtelijke objecten. Door haar werk wil Christien de kijker verbazen, op het verkeerde been zetten of gewoon laten genieten.