Opening 2 exposities:
Zondag 20 november om 14.00 uur in de Aeres Hogeschool Dronten (De Drieslag 4, 8251 JZ Dronten)
en om 15.00 uur in het Aeres Bedrijvencentrum (De Drieslag 30, 8251 JZ Dronten)
door burgemeester Aat de Jonge
In beide gebouwen omlijst met muziek door ‘Roll ‘m easy’

Duur expositie Aeres Bedrijvencentrum: 18 november 2016 – 20 januari 2017


Kunstenaars Aeres Bedrijvencentrum:

Sonja Reedijk (grafiek en paper art) www.sonjareedijk.nl
Het kalligrafische schrift is een leidraad in het werk van Sonja. Natuur en mens zijn eveneens een bron van inspiratie. Ze werkt abstract met structuur en sprekende kleuren, soms is de figuratieve impressie aanwezig. Naast grafiek en collage is ze zich verder gaan verdiepen in het scheppen van haar eigen papier. Ook hier speelt de natuur een rol, want tijdens het scheppen kunnen bloemen, bladeren, zeewier en nog vele andere materialen worden toegevoegd.

AnneLies Rademakers (beelden) www.anneliesrademakers.nl
AnneLies haalt haar inspiratie uit de wereld om haar heen en gebeurtenissen, die door de media dichtbij gebracht worden en haar raken. Meestal werkt ze in brons, maar, afhankelijk van het gevoel, dat een beeld moet oproepen, gebruikt ze ook keramiek, steen en kunststof. Soms stralen haar beelden beweging en spanning uit, soms een intense rust, maar altijd staat het gevoel centraal.

Lei Hannen (keramiek) www.leihannen.nl
Keramiek biedt Lei een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is een onmetelijke rijkdom. Hij ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee afgedwongen respect. Het relativeert. Hierin scheppend te handelen ondervindt hij als een voorrecht.