Uitnodiging: klik hier

Opening 2 exposities: Zondag 2 april om 14.00 uur in de Aeres Hogeschool en 15.00 uur in het Aeres Bedrijven Centrum.
Daar draagt Jopie Minnaard het verhaal ‘Cobie’ voor.

Duur expositie Aeres Bedrijvencentrum: 29 maart tot 9 juni 2017


Kunstenaars Aeres Bedrijvencentrum:

Jopie Minnaard www.jopieminnaard.nl
Het werk omvat aquarellen, aquarellen met inkt en acryl. Strandimpressies, polderlandschappen en symboliek zijn er vaak in terug te vinden. In de aquarellen overheersen de blauw/groene tinten. De acryl werken zijn daarentegen sterker van kleur. Verder verzorgt Jopie veel illustratiewerk. Een aantal wandpanelen, uitgevoerd in quilt, zijn door haar ontworpen. Ze zijn te bezichtigen op verschillende locaties in Heinkenszand, Scharendijke, Kattendijke en Brielle. Zij kreeg in 2008  de Cultuurprijs van de gemeente Borsele voor haar beeldend werk, haar illustratiewerk, haar projecten en voor het schrijven en voordragen in het Zuid-Bevelands dialect.

Ines Kreuter www.ineskreuter.nl
Het werk dat Ines Kreuter maakt heeft een grote aantrekkingskracht doordat het beeld door de dag heen een verandering doormaakt. Door de werking van het (dag)licht ondergaat het beeld een metamorfose, zowel in vorm, als diepte. De sterkte van het licht bepaald de hardheid en helderheid van de schaduw in het werk. Hierdoor ‘leeft’ en verrast het werk de gehele dag door. In de avond wanneer het lamplicht aan gaat neemt het werk een ‘vaste’ vorm aan. Er ontstaat als het ware rust. Tijdens het werkproces is het iedere keer weer de uitdaging om de juiste balans tussen de werking van vorm, licht en schaduw te vinden.

Betsy de Jonge www.betsydejonge.nl
De liefde voor klei begon al in haar jeugd. In de weekenden bracht het gezin vele uurtjes door aan de Westerschelde. Letterlijk met de handjes in de klei ; visjes vangen en schelpdieren zoeken in de modder. Haar vader leerde haar kijken naar de natuur. Het Zeeuws erfgoed heeft haar belangstelling in de vorm van de prachtige Zeeuwse drachten. Haar beide oma’s droegen de dracht van het land van Axel. De drachten laten zien van welk eiland of uit welke streek je afkomstig was. Al die verschillen boeien haar. In haar abstractere werk gaat het over structuren die te maken hebben met de Zeeuwse klei en met de verschillen tussen binnen en buiten. Buiten zegt niets over de binnenkant.

Marianne van Zeeventer www.zeevensteen.nl
“Steen is mijn passie. Vooral harde steensoorten, zoals diabas, arduin, marmer en ook serpentijn, bewerk ik tot abstracte, vaak strakke vormen die ‘leven’. De driehoeksvorm is mijn favoriet. Combinaties met perspex of lood pas ik regelmatig toe. Inspiratie komt uit gebeurtenissen uit mijn omgeving, uit de architectuur, soms uit het mysterieuze. Dit laatste is nogal eens te vinden in mijn objecten van zink, die vaak verborgen plekjes bevatten. Ook de objecten van andere materialen laten soms verrassingen zien.”