Opening 2 exposities: Zondag 29 januari om 14.00 uur
Gecombineerde opening met de bedrijfkunst in zij- en bovengangen

Er zullen 2 werkjes van Frans Thevis verloot worden.

Duur expositie Aeres Bedrijvencentrum: 24 januari tot 24 maart 2017


Kunstenaars Aeres Bedrijvencentrum:

Mouna Ikhlassy (schilderijen)  www.mouna-ikhlassy.com
“Als ik een landschap zie gebruik ik al mijn zintuigen om de verschillende aspecten in mij op te nemen. Ik ga op reis in mijzelf… Olieverf stelt mij in staat om lagen op te bouwen. Elke laag neemt haar tijd en die tijd gebruik ik om keuzes te maken. Met elk schilderij begrijp ik de dingen beter. Mijn etsen zijn gebaseerd op de plattegrond van mijn stad Aleppo. De stad die ik moest verlaten vanwege de oorlog. Ik gebruik kalligrafie als een instrument zonder enige authoriteit. In dienst van mij en om een nieuwe dialoog te laten ontstaan. Niet alleen mensen en gebouwen worden verwoest maar ook kaarten dragen littekens en scheuren. Zij verliezen hun derde dimensie. Er blijft maar een enkele laag over. Alsof alles, tijd, mensen en gebouwen in een zwart gat worden geworpen. Zo veranderen het gezicht en de karaktereigenschappen van mijn sta

Marielle Braanker (glas)  www.marielle-braanker.nl
Mariëlle Braanker is ruim 25 jaar werkzaam als professioneel beeldend kunstenaar. Ze is op het idee gekomen om met glas te gaan werken toen ze een stapeltje glas zag liggen, gewoon van een gebroken vensterruit. Mariëlle heeft een eigen techniek ontwikkeld met als belangrijkste gereedschap een glassnijder en lijm waarmee eigenlijk alle vormen en ideeën uitvoerbaar zijn. Met deze techniek lijkt het alsof het materiaal  tot leven komt. De snijvlakken geven een prachtig effect met groenige tinten. Door de vele mogelijkheden is ze nog steeds gefascineerd door het vlakglas. De kunstenares heeft veel geëxposeerd in zowel binnen als buitenland en heeft een eigen galerie in Zwijndrecht.

Frans Thevis (keramiek)  www.fransthevis.nl
Het alfabet, letters, leestekens maar ook afgeleide vormen en assemblages daarvan zijn voor een groot deel nog steeds de achterliggende gedachte van het werk van Frans Thevis. De werkstukken (op zich zelf staande objecten) zijn meestal niet narratief en hoeven dan ook in die zin geen boodschap of diepere betekenis te hebben. De organische vormen, die stoer en robuust ogen, ondanks de transparantheid van sommige varianten, worden nog versterkt door de monochrome afwerking. Ze geven het werk ondanks de applicaties en de ruwe huid een bepaalde ‘naaktheid’.