Datum expositie: 4 november 2015 tot 8 januari 2016

Combinatie opening: zondag 8 november 14.00 uur CAH Vilentum,15.00 uur ABC-gebouw

De beide openingen worden opgeluisterd door zang van Inez Mirjam met begeleiding van Toon Lips op piano, contrabas en gitaar.


Hilli Kuilman – schilderijen
Het weergeven en interpreteren van het landschap en de waarneming van de natuur, speelt in het werk van Hilli Kuilman een steeds grotere rol. Ter plekke maakt zij tekeningen en schetsen, maar tevens maakt ze heel veel foto’s. Zo komt zij tot het uitwerken van series, waarin ritmes en grafische structuren de hoofdrol vervullen. Het maken van portretten en het  werken naar model, gekleed en naakt, is een constante factor in haar werk.

www.hillikuilman.nl

Marije Metselaar – beelden
Marije vindt het heerlijk om met haar handen te werken in klei en was en vormen te maken die al werkende ontstaan, of uiting geven aan iets wat zij tussen mensen of bij mensen waarneemt; een houding, emotie of uitdrukking.

www.marijemetselaar.nl

Peter Olijve – fotografie
Over de visualisaties van het onderwaterleven van Peter Olijve zegt hij: “In plaats van het puur registreren ben ik nu veel meer bezig met het zoeken naar interessante composities, uitgaande van het mooie, bizarre, kleurrijke en wonderlijke leven wat zich voor mijn camera onder water ontvouwt”.

www.peterolijve.nl

Marjolijn van Ginkel – schilderijen
De passie van Marjolijn voor kleur en menselijke emoties uiten zich in een zeer herkenbaar handschrift, spelend met vorm, kleur en structuur. Tekstflarden en steeds terugkerende gestalten vullen het beeld, anoniem, zonder gezicht, ontstaan tijdens het proces van verf opbrengen, weer wegnemen, poetsen en schuren. Alle schilderingen zijn uitgewerkt in gemengde techniek met acrylverf, krijt, inkt, bijzondere papiersoorten en divers materiaal dat in de loop der jaren het atelier is binnengeslopen.

www.marjolijnvanginkel.nl

Dick Post – zandpanelen
Zand is voor Dick Post als een historisch genen materiaal. Het heeft een ontstaans-geschiedenis van soms miljoenen jaren achter zich. Hij probeert fossiele sporen in het zand terug te vinden. Dwalend over zandvlaktes tracht hij het mistige verleden van het zand te achterhalen. Een lange tocht van ontdekken, ploegen en herdefiniëren begint tot een tijdloos landschap zich openbaart. Het levert akkers op die bezaaid liggen met archaïsche tekens.

www.borg-zandpanelen.nl

Cor Sonke – schilderijen
Bij het schilderen zoekt Cor naar eenvoud van vorm en kleur in gelaagdheid en transparantie, gefascineerd door dagelijkse vormen om hem heen. Met snelle onderzoekende verwerking van materiaal vindt hij bepaalde vormen, welke hij uitwerkt tot een beheersbaar en soms sereen eindresultaat. Met eenzelfde intensiteit ontstaan ook zijn objecten. Gevoed door de sfeer van muziek en indrukken van het bestaan, verwonderd door de confrontatie met de realiteit, is het eindresultaat vaak een verwijzing in het proces van de gemaakte werkelijkheid.

www.corsonke.nl

Ria Neleman – installatie van gebreide materialen
Het werk van Ria Neleman gaat over de vergankelijkheid van het leven. Zij gebruikt de techniek van breien met diverse materialen. Door te breien ontwikkelt het werk zich geleidelijk in een definitieve vorm. Het is een combinatie van herinneringen, fantasie en experiment.

www.bkv.academieminerva.nl/profile/423

Edith Stoel
De objecten van Edith bestaan uit een combinatie van glas, brons en steen. Elk heeft zijn eigen uitdrukkingsvorm waar zij een spel mee speelt en een evenwicht in zoekt. Dit doet zij door gebruik te maken van transparantie, massiviteit en het ‘gedragen’ worden. Maar glas kan ook een massieve uitstraling krijgen en brons kan licht en transparant ogen.

www.edithstoel.nl