Datum: 10 maart tot 20 mei 2016

Opening: Zondag 13 maart 2016 om 15.00 uur


Sophia de Vries – metaal www.sophiadevries.nl
Sophia de Vries werkt voornamelijk met metaal dat door verschillende technieken (lassen, smeden, koperslag) zijn vormen krijgt. Soms worden ook andere materialen gebruikt maar metaal heeft haar voorkeur vanwege de harde lijnen wat het object bijna tot een ruimtelijke tekening maakt. Vaak hebben de objecten wielen of staan ze op pootjes waardoor ze de indruk wekken ergens naar op weg te zijn. Ook zijn het vaak groepen die samen een verhaal vertellen. De objecten hebben een werktitel zoals ‘Staart’ of ‘Huisje’ of een meer poëtische zoals ‘Vissen hebben altijd voorrang’ of ‘Groeten uit zee’.

Yvonne Alting – wandwerk www.yvonnealting.nl
Naast de Japanse vormgeving is de natuur een belangrijke inspiratiebron voor Yvonne. Ze maakt collages en assemblages, waarin ze uiteenlopende materialen combineert. Thema’s vormen het uitgangspunt voor haar werk: bijvoorbeeld landschappen, bomen en vogels. Vooral materiaal, dat door de glans en structuur de associatie oproept met veren, gebruikt ze veel bij het thema vogels. De reflectie van het licht op de glanzende materialen zorgt ervoor dat het werk er gedurende de dag steeds anders uitziet. Mijn werk krijgt hierdoor een lichte en subtiele uitstraling, waarin rust en dynamiek samenkomen.

Jacqueline Tijssen – keramiek www.jacquelinetijssen.wix.com
Keramiek is het materiaal waarin Jacqueline haar ei kwijt kan, dit materiaal is eigenlijk haar Thuis. Het huis staat voor de plaats waar de menselijke emoties zich concentreren. Het huis is ook je derde huid. Het vertelt wie en wat je bent. Dit is de reden waarom zij al haar emoties in het thema huis kwijt kan. Haar nieuwsgierigheid naar hoe mensen leven overal ter wereld wordt door haar reizen steeds aangewakkerd. De beelden vertaalt ze in de keramiek. Maar ook gebruikt zij de vorm van het huis om andere verhalen kwijt te kunnen. Zoals het thema Tijd.

Nathalie van Barneveld – schilderijen www.zeevankunst.com
Door het reizen en het voor langere tijd wonen in verschillende landen (Australie, Sri Lanka, Burundi) heeft Nathalie een soort ‘alertheid’ ontwikkeld voor de dingen om haar heen. Naast schilderen heeft zij het fotograferen verder ontwikkeld. Terwijl zij in haar fotografie juist de kleinste details uitwerkt, laat ze de details in haar schilderijen vaak achterwegen. Zij schildert voornamelijk met paletmes en plamuurmessen. Zij schaaft, schuurt en poetst om vlakken, die heel fijn en te glad zijn, tot leven te brengen. Het onderwerp van haar schilderijen is vaak de vrouw of vrouwelijke vormen. De ruimte om de persoon deelt zij bijna altijd in vlakken in. Zij wil met haar werk de kracht maar ook de kwetsbaarheid weergeven.

Monique Swinkels – glas www.moniqueswinkels.nl
Monique Swinkels is sinds 2004 als glaskunstenares werkzaam. In eerste instantie is ze gestart met het maken van glaskralen aan de brander om deze te verwerken in zelf ontworpen sieraden. Gefascineerd door de mogelijkheden van het werken met vloeibaar glas is Monique zich gaan specialiseren in het maken van glassculpturen aan de brander. Sinds eind 2011 is Monique gaan werken met sandcasting technieken, het gieten van glas. Ze combineert het sandcasten met glassculpturen die aan de brander vervaardigd zijn. In haar laatste werk maakt ze gebruik van de vacuum-encasement techniek, hierbij worden kleine flameworked inclusions gevat in een bol van transparant glas zo ontstaat een paperweigt of marble met daarin een zeer gedetailleerd floral design.