Datum: 13 januari tot 4 maart 2016

Opening: Zondag 17 januari 2016 om 15.00 uur.
Aansluitend vertelt Jops Jacobs over haar inspiraties en grafische werk.


Jops Jacobs
Het werk van Jops Jacobs is zo verbonden met de natuur, dat dit natuurgevoel haar enige uitgangspunt is. Zij wekt bloemen en vooral bladeren en grassen door middel van de vernis-mou techniek tot een nieuw leven. Het is, alsof haar prenten uit een verborgen herbarium komen, waarbij zij tekst en afbeelding tot een organisch geheel weet te smeden. Grote frisse plantaardige vormen, vaak badend in frisse tinten en handgeschreven tekstfragmenten vormen tezamen een heel persoonlijk oeuvre.

www.jopsjacobs.com

Maaike Buisman
Inspiratie ontstaat bij Maaike op de wonderlijkste momenten. Door een woord, het geluid van een vogel in het voorjaar, bomen in de wind, het kabbelen van water of een spelend kind, in alles zit ontroering en beweging. Er vormt zich een beeld, moeizaam, soms wordt de emotie zichtbaar: dromerig, sereen, bedachtzaam en dan weer zelfbewust. Deze wonderlijke inspiratie momenten vindt ze altijd niet alleen in haar dagelijks leven maar vooral in Scandinavië en China.

www.buisman-atelier.nl

Lidy Ponte
Lidy vond het altijd een uitdaging om met wat ongebruikelijke materialen te experimenteren. Zo gebruikte ze bv. oude conservenblikken, verpakkingsmateriaal en ijzerdraad. Maar ze maakte ook beelden in brons. De armaturen van ijzerdaad, die ze gebruikte bij het maken van de was modellen, voor haar bronzen beeldjes, deden haar telkens denken aan de figuurtjes van ijzerdraad en pijpenragers, die ze als kind maakte. Ze vond ze sprekend en komisch! Ze maakt voornamelijk sporters, muzikanten en dieren, en het blijft voor haar steeds een uitdaging om met dit eenvoudige materiaal de karakteristieke houdingen en eigenschappen van mensen en dieren weer te geven.

www.lidyponte.com

Marijan Las
Na een periode waarin Marijan grote installaties maakte van glas, heeft zij zich toegelegd op kleiner werk dat volledig in het eigen atelier gecreëerd kan worden. Marijan Las maakt glaskunstwerken, zoals glaspanelen,- schalen en glasschilderijen. De kracht van het werk is de transparantie die een spanning oproept tussen het verfijnde detail en de totale compositie. Voor de expositie in Dronten toont ze stokkendansers (ong 18 cm hoog) en bomen (ong 25 cm hoog) die zijn gemaakt in de brander (flame working), een plataan blad bevroren in glas, glaspanelen en schalen die zijn opgebouwd uit glazen ringetjes.

www.marijanlas.exto.nl