Datum: 15 december 2014 tot 13 februari 2015


Aafke Godthelp werd in Harlingen (Friesland) geboren. In 1982 startte zij een opleiding aan het C.A.B.K., indertijd gevestigd in Kampen. (Deze kunstacademie is tegenwoordig gevestigd in Zwolle onder de naam: Hogeschool voor de Kunsten.) Deze studie werd in 1987 met succes afgerond. Zij permitteert zich een grote vrijheid van werken door te experimenteren met allerlei materialen, o.a. krijt, olieverf en textiel. Deze werkwijze is voor haar essentieel op haar reis naar vernieuwing: De ultieme expressie. De laatste jaren werkt Aafke – naast het schilderen – met textiel, zowel twee-dimensionaal als ruimtelijk. Zelf zegt ze hierover: “Het is eigenlijk meer spelen wat ik doe, en steeds weer een verrassing dat elk figuur een eigen karakter heeft.” Er zijn schilderijen en sculpturen van textiel van Aafke verkocht in binnen- en buitenland. Ook kocht de gemeente Dronten werk. Kunstuitleen De Fontein, Lelystad heeft werk van haar opgenomen en verkocht. Zij exposeerde haar werk in Duitsland, Frankrijk en in Nederlandse galeries.

www.artplein-spui.org/aafkegodthelp

Marcel Sjoers
“Mijn naam is Marcel Sjoers. Ik woon met mijn vrouw en onze twee kinderen in Dronten. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als ergotherapeut in een verpleeghuis in Harderwijk.
Vanaf mijn 18e jaar houd ik me met veel plezier bezig met fotografie. Eerst analoog en tegenwoordig digitaal. Ik fotografeer graag gewone dingen en objecten van heel dichtbij (macro-fotografie). Van paperclips tot knikkers en van punaises tot frisdrankdoppen. Hierbij is detail heel belangrijk en ontstaat er vaak een verrassend effect voor de kijker. Voor de foto’s van deze expositie heb ik mijn inspiratie uit de knikkerzak gehaald. De kleuren en vormen in de knikkers zijn stuk voor stuk uniek. Oude knikkers hebben veel butsen en andere oneffenheden. Dan kan zo’n knikker van heel dichtbij gefotografeerd lijken op de aarde vanuit de ruimte. Nieuwe knikkers hebben luchtbelletjes die in de patronen in de knikker een abstracte vorm geven.
Ik hoop dat u, net als ik, van mijn foto’s kunt genieten en ik wens u veel kijkplezier!”

www.marcelsjoers.nl