Datum: vanaf 1 nov 2013

Opening: 1 nov 2013 15.00 uur in het ABC


Hermien Buytendijk
Materiaal: Keramiek
Hermien zegt: “Van huis uit leerde ik te observeren en met een glimlach naar de wereld te kijken. De ervaring dat die wereld niet is wat ze lijkt, leerde me te relativeren en is in mijn beelden herkenbaar.” Zij vindt het boeiend om de meervoudigheid van alles te benadrukken.

www.hermienbuytendijk.nl

Frea Lenger
Materiaal: Roestvrij staal/gaas/perspex
“Het thema waarvoor ik ze gemaakt heb, heette Non Crossovers, een beeld welke niet de traditionele uitstraling heeft. Het is niet draagbaar, maar de jassen zijn ruimtelijke objecten geworden. Het thema jas wilde ik, omdat ik mijn gaasvormen op een andere manier wilde verwerken, een kunstwerk monumentaal en niet draagbaar maar wel geïnspireerd op oude Chinese kostuums.
In de koperkleurige jas hangen oude sleutels. Je kan niet zonder sleutels, dan kun je je huis niet in, dan blijft alles gesloten. De ander jas heeft kleine delen bewerkt.”

www.frealenger.nl

Piet Gille
Materiaal: Hout
Piet Gille maakt houten beelden. Hout is een warm en levend materiaal en elke boom is anders. Hij geeft de voorkeur aan een rechte stam: “Niet de boom maar de beeldhouwer beslist over de vorm die het beeld uiteindelijk krijgt.” Hij werkt puur intuïtief. Dat wil zeggen dat hij geen voorstelling in zijn hoofd heeft op het moment waarop de guts het hout in gaat. Zijn vormen zijn organisch en harmonieus. Dat in contrast met onze hectische samenleving. Hij werkt met verschillende houtsoorten. De beelden zijn glad en worden graag aangeraakt. Piet Gille nodigt de bezoekers dan ook hartelijk uit dit te doen.

www.pietinhout.exto.nl

Wens Rupert
Materiaal: Steen
De beelden van Wens Rupert gaan over processen die verweven zijn met het leven, als ontwikkeling, veiligheid, bescherming, contact…. Zoals in het leven liggen ook in steen processen van eeuwen opgesloten, blootgesteld aan de elementen, ontstaan in het ritme van de tijd. In de sculpturen van Wens Rupert gaat het steeds om deze verschillende lagen van verandering, waarin natuur en cultuur zijn verweven. Naast materiaal en thema zijn de actuele invloed van licht en standpunt een belangrijk onderdeel. Hierdoor hebben ogenschijnlijk eenvoudige vormen een complexer betekenis.

www.beeldinsteen.nl

Jan de Valk
Materiaal: Roestvrijstaal/emaille
Reeds een veertigtal jaren is Jan de Valk geboeid door het eeuwenoude materiaal emaille. De monumentale werken zijn meestal uitgevoerd in een combinatie van emaille en roestvrijstaal, koper, kunststof of hout. In tegenstelling tot de gebruikelijke oven werkt Jan de Valk met een open vlam voor het brandproces en hij weet zo een groter scala aan kleuren op te roepen.

www.jandevalk.nl

Anneke Harting
Materiaal: Keramiek
Onder de noemer ‘tekens en letters’ vervaardigt Anneke Harting ‘vaasobjecten’, waarbij zij antieke en moderne, oosterse en westerse kalligrafie benut om ambachtelijk vervaardigde keramische vormen te decoreren. Ook afbeeldingen uit religies leveren hun bijdrage aan haar creativiteit.

www.decleierij.nl

Edith Kamphuis
Materiaal: Staal/keramiek
Het vinden van balans en geluk en de behoefte aan optimisme en evenwicht zijn belangrijke drijfveren voor Edith. In haar werk uit zich dat in helder kleurgebruik in vaak uitbundige en spontane impressies. Veelal is het een abstracte en expressionistische weergave.

www.edithkamphuis.nl

Bert Koerts
Materiaal: Restmaterialen
“Mijn beelden zijn uitsluitend gemaakt van materialen waar mensen afstand van hebben gedaan, meestal sloopstaal, resthout en r.v.s. keukengerei. Ik streef er naar de beelden zodanig vorm te geven dat pas in tweede instantie opvalt wat de basismaterialen zijn. De beelden zijn niet louter decoratief. Ik wil mensen prikkelen en verwonderen door het uitbeelden van dieren in voor mensen herkenbare situaties. Mijn inspiratie haal ik uit menselijke emoties, verhoudingen en gedragingen die mij opvallen en boeien.”

www.bertkoerts.nl

Marion Timmers
Materiaal: Alluminiumcement
Marion maakt beelden van aluminiumcement in meestal groot formaat van vrouwenfiguren die allemaal iets zeggen zonder woorden.
Geïnspireerd door de liefde, welke voor haar het belangrijkste is in het leven, en het doorgeven hiervan maakt zij veel zwangere vrouwen. Het leven wordt door de liefde doorgegeven. De lichaamstaal is voor iedereen op zijn eigen manier te interpreteren.

www.mariontimmers.nl