Datum: 12-09 tot 12-11 2015


Greet Dijkstra woont en werkt in de prachtige historische binnenstad van Appingedam, op een steenworp afstand van de bekende Hangende Keukens boven het Damsterdiep. Haar werk weerspiegelt, zowel haar leefomgeving, als haar kleurrijke fantasie. Tijdens haar opleiding kunstgeschiedenis en tekenen kwam Greet enkele jaren geleden voor het eerst in aanraking met penseel en doek. Onder leiding van haar docent, de Groninger kunstenaar Wiebren Arema, ontwikkelde ze al heel snel haar opmerkelijke eigen stijl. Een spel van lijnen en contrasterende kleuren dat wordt gekenmerkt door, zowel eenvoud, als complexiteit. Door het soms bewust weglaten van het gebruikelijke perspectief wordt de toeschouwer geprikkeld om zijn of haar fantasie en zin voor abstractie de vrije loop te laten.

Met veel succes exposeert ze, niet alleen in Noord-Nederland, maar ook in de rest van het land en in Duitsland, waar haar kleurrijke werk z’n weg vindt bij particuliere kunstliefhebbers en ook in overheidsgebouwen, ziekenhuizen, bedrijven en instellingen.
Naast de ontwikkeling van haar eigen kunst is Greet Dijkstra ook een onvermoeibaar promotor van de kunst in het algemeen, wat tot uitdrukking komt in de jaarlijkse Kunstmarkt, welke wordt gehouden in de prachtige middeleeuwse Nicolaikerk en aangrenzende Franse School in haar woonplaats.

www.greetdijkstra.nl

Joke Dekker uit Dedemsvaart is keramiste. Haar werk is voornamelijk figuratief en soms abstract. De zeer bewerkelijke stukken, die zij maakt, zijn vaak met mozaïekstructuren uitgewerkt en hebben veelal felle kleuren.
Rond 1989 kreeg klei bewust vat op haar. In het creatief centrum te Hardenberg is ze via allerlei creatieve vakken uitgekomen bij boetseren. Ze kreeg les van Truddie Lodder (tekenen) en Anton Guiljam (schilderen en boetseren). Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het open atelier van hetzelfde creatief centrum, startte ze in 1999 haar eigen atelier en ontwikkelde zichzelf verder en via specifieke cursussen. Ze werd lid van Stichting Keramisten Noord Nederland.
In 2006 is ze samen met een aantal kunstenaars het keramistencollectief keramiek@venture gestart. Ze exposeren als groep, proberen elkaar te stimuleren en te motiveren. Ze promoten zichzelf door bij b.v. op kunstevenementen aanwezig te zijn met o.a. living statues en de jaarlijks terugkerende acties in de Tuinen Mien Ruys.
In haar atelier geeft ze keramieklessen aan volwassenen en kinderen en verder is ze verbonden aan de stichting “kind en cultuur” waarbinnen ze werkt als “kunstenaar in de klas” op basisscholen.
Haar werk is te vinden in verscheidene galeries en beeldentuinen door het hele land.

www.keramiekjokedekker.nl