Datum: vanaf 6 mei 2015

Opening: Zondag 17 mei 15.00 uur door Wim Zwijsen in het Aeres Bedrijvencentrum


Alie Kalverda

Beelden maken is haar passie, al meer dan 20 jaar.
Na opleiding aan de nu ‘nieuwe academie’ te Alkmaar is Alie autonoom kunstenares. Zij werkt in brons, keramiek en kunststof. Thema in haar werk is altijd de mens, ook al is ze verbeeld in een dier.
Ook maatschappelijke issues beeldt ze uit.
Beelden maken is een uitingsvorm voor haar,
toch meestal met een knipoog.

www.aliekalverda.nl

Annelies Deutekom
Annelies is begonnen als zeefdrukker in haar eigen drukkerij in Alkmaar. Geïnspireerd door haar omgeving is zij ruimtelijk werk gaan maken.
Inmiddels kan Annelies zichzelf keramiste noemen.
De keramische beelden geven in vorm, huid, structuur en kleur de beleving weer van een communicatie tussen ‘baas en hond’.

www.alleliesdeutekom.nl

Frans van Meggelen
De beelden van Frans van Meggelen zijn gebaseerd op thema’s en geïnspireerd op symboliek. In de sculpturen gaat het steeds om wat je kunt zien en beleven met een verrassingselement. Het materiaal is steen, zoals Franse kalksteen en Belgisch hardsteen.
Een sculptuur verbeeldt een devote non met een van oorsprong grote kap op haar hoofd.
In een ander beeld is op abstracte wijze de titel uitgebeeld door twee W’s, twee V’s die samen één W vormen, gekoppeld door het = teken van is.
Zo kun je de titel: Waar Wil en Weg, gekoppeld door twee keer =, ontdekken.

www.steenslagbeelden.nl

Frida van Overbeke
Frida van Overbeke is geïnspireerd door mensen, hoe ze zijn doen en zich bewegen.
Vaak vergroot zij wat zij ziet uit, soms naar de ene kant dan weer naar de andere kant.
Maar altijd probeert zij beweging uit te drukken. Steeds op zoek naar voor het ultieme beeld.

www.fridainbeelden.nl

Henny Schaapman
Henny Schaapman maakt beelden van keramiek in combinatie met hout.
In haar werk laat Henny zich inspireren door het leven, gewoon alles om haar heen, natuur, herinneringen, vorm en emotie. Vooral dat wat verborgen zit heeft haar speciale belangstelling. In haar expressie is ze veelzijdig, het onderwerp kan zowel 3D als 2D vorm krijgen. Vaak gebruikt ze klei in combinatie met staal of hout maar regelmatig maakt ze uitstapjes met andere materialen.

www.deverbeeldingwijhe.nl

Liesbeth Topper
“De Realisatie van het Onmogelijke is de hoogste fascinatie en het diepste geheim van de kunst.” Deze gedachte van Tadeusz Kantor beschrijft voor Liebeth Topper het wezen van de kunst. De complexe wirwar van mentale processen, bespiegelingen en hersenspinsels in het menselijke brein fascineert en inspireert haar. Vaak geeft zij dit vorm door fragmenten van het menselijke hoofd te gebruiken. Het hoofd als zetel van de rede, maar ook van de waanzin.

www.topperinbeeld.com

Ubaldo Sichi
Het materiaalgebruik is een belangrijk expressiemiddel in het werk van Ubaldo Sichi. Van tevoren gemaakte transparante reliëfs, die ontstaan door acrylmedium te gieten in een wassen mal volgens een eigen procedé; worden daarna óf op linnen óf op plexiglas geplakt. Deze transparante reliëfs combineert hij op verschillende wijzen met acrylverf .
Sommige schilderijen zijn totaal kleurloos en bestaan praktisch alleen uit licht, dat dwars door het werk heen schijnt en zo een afbeelding vormt.
Transparante figuren kun je associëren met gedachten, herinneringen of zelfs met geesten. Ondanks dat het ontastbare elementen zijn maken ze wel deel uit van je leven. Zijn werk heeft dus geen eenduidige betekenis, maar is een wereld van poëzie die op verschillende manieren tot je innerlijk kan doordringen.

www.ubaldo-sichi.nl