Datum: 6 mei tot 31 juli 2015

Opening: Zondag 10 mei 15.00 uur door Wim Zwijsen


Wim Zwijsen
Bouwen is een kunst: Wim plaatst architecten en hun gebouwen in zijn nieuwe wereld. Daarbij fantaseert hij zijn eigen bouwwerken ‘Follies’. Bouwen is een kunst is een ode aan de architect en zijn bouwwerk en gaat verder dan Frank Lloyd Wright, Aldo Rossi, Tadao Ando en anderen. Follies zijn dwaze bouwsels. Wim gaat in zijn werk niet alleen uit van bestaande architectuur. Follies maken daarvan deel uit. Zelfs zo dat er ook schilderijen en tekeningen ontstaan met alleen maar follies. Ze staan of hangen aan een reliëfplateau. Zij houden elkaar in evenwicht. Ook binnen de follie is sprake van evenwicht. Soms zijn de vormen van follies ontleend aan bestaande architectuur. De follie is er ook in 3D en als assemblage. Met meccano en blokken uit de blokkendoos aangevuld met elektronica onderdelen, scherven en doorgezaagde miniatuur auto’s assembleert hij zijn follies zowel als object als op zijn schilderijen.

www.galeriezwijsen.nl

Sonja van Dijk
De keramische objecten van Sonja van Dijk zijn organisch, een tikje science-fiction achtig en vooral kleurrijk. De objecten zijn rondom interessant en bevatten veel details, waardoor er van elke kant weer wat nieuws valt te ontdekken. Het kleurenspel wordt versterkt door de hoogglans af te wisselen met mat. De tegenstelling van het gladde hoogglans met het wat ruw mat geeft eigenlijk wat rust aan het geheel, waardoor de kleuren meer tot hun recht komen. Klei is een mooi medium, omdat het veelzijdig is. Je kunt werken met verschillende lagen en texturen, waardoor het 3D-effect nog meer geaccentueerd kan worden. Een veelgehoorde opmerking die mensen maken als ze naar de objecten van Sonja van Dijk kijken is: “Ik wordt er zo vrolijk van”.

www.sonjavandijk.nl

Henk Bank
Henk Bank  maakt unieke producten door hergebruik van de meest uiteenlopende materialen. Alle producten worden ambachtelijk uitgevoerd. De toepassing van de verschillende hergebruikte materialen is bepalend voor het uiteindelijke ontwerp. Elk product is een ontdekkingstocht, waarbij het maximale uit de materialen gehaald wordt om te komen tot dat ene functionele product. Sommigen groeien uit tot een mini-serie. Of het nu gaat om lichtobjecten, uurwerken of meubels, alleen zo ontstaan deze blikvangers. De lichtobjecten zijn niet bedoeld als lamp, maar als objecten met licht als extra functie. De mechanische uurwerken ontstaan uit een fascinatie voor mechanische manieren van aandrijving. Dit resulteert in bijzondere, oorspronkelijke oplossingen en uitvoeringen. Elke klok is uniek.

www.blik-vanger.com

Carla Goos
Carla Goos-Aerts is glazenier. Glas is voor haar een veelzijdig en fascinerend materiaal. Het is steeds weer ontdekken en een uitdaging om uiteindelijk het beoogde resultaat te verkrijgen. Die resultaten bestaan uit allerhande artistieke en decoratieve vormen, variërend van glasramen tot glasobjecten. Aan de Stedelijke Academie voor de Beeldende Kunsten te Antwerpen leerde Carla de taal van het glas. Die kennis en creativiteit, in combinatie met haar jarenlange ervaring in glasbewerking bracht haar het vakmanschap wat ze vandaag in haar werk aan de dag legt. Tijdens deze expositie toont Carla Goos-Aerts u door haar gemaakt werk van de afgelopen jaren en kunt u kennis maken met verschillende glasbewerkingstechnieken, zoals glas in lood en glasfusie.

www.carla-goos-aerts.nl