Datum: vanaf 11 mei 2014


Adriaan van den Berk

Materiaal: Emaille, staal, glas, hout
In zijn werk zijn persoonlijke ervaringen, objectieve waarnemingen, associaties en de beeldende mogelijkheden die materialen bij hem oproepen, belangrijke bronnen. Een onderzoekende instelling en een grote gevoeligheid voor ambachtelijke technieken en materiaal heeft een gevarieerd en consistent oeuvre tot gevolg. Hij verzamelt, experimenteert, en werkt met materiaal van zeer uiteenlopende aard: beton, kunststof, plakband, verpakkingen, piepschuim, kraaltjes, metaal, enz. Hiermee bouwt hij op speelse wijze zijn installaties en emaille werken, en gebruikt met nadruk de fysieke eigenschappen van het materiaal.

www.adriaanvandenberk.nl

Anneke Hartink
Materiaal: Keramiek
Onder de noemer ‘tekens en letters’ vervaardigt Anneke Harting ‘vaasobjecten’, waarbij zij antieke en moderne, oosterse en westerse kalligrafie benut om ambachtelijk vervaardigde keramische vormen te decoreren. Ook afbeeldingen uit religies leveren hun bijdrage aan haar creativiteit.

www.decleierij.nl

Piet Gille
Materiaal: Hout
Piet Gille maakt houten beelden. Hout is een warm en levend materiaal en elke boom is anders. Hij geeft de voorkeur aan een rechte stam: “Niet de boom maar de beeldhouwer beslist over de vorm die het beeld uiteindelijk krijgt.” Hij werkt puur intuïtief. Dat wil zeggen dat hij geen voorstelling in zijn hoofd heeft op het moment waarop de guts het hout in gaat. Zijn vormen zijn organisch en harmonieus. Dat in contrast met onze hectische samenleving. Hij werkt met verschillende houtsoorten. De beelden zijn glad en worden graag aangeraakt. Piet Gille nodigt de bezoekers dan ook hartelijk uit dit te doen.

www.pietinhout.exto.nl

Wens Rupert
Materiaal: Steen
De beelden van Wens Rupert gaan over processen die verweven zijn met het leven, als ontwikkeling, veiligheid, bescherming, contact…. Zoals in het leven liggen ook in steen processen van eeuwen opgesloten, blootgesteld aan de elementen, ontstaan in het ritme van de tijd. In de sculpturen van Wens Rupert gaat het steeds om deze verschillende lagen van verandering, waarin natuur en cultuur zijn verweven. Naast materiaal en thema zijn de actuele invloed van licht en standpunt een belangrijk onderdeel. Hierdoor hebben ogenschijnlijk eenvoudige vormen een complexer betekenis.

www.beeldinsteen.nl

Edith Kamphuis
Materiaal: Staal/keramiek
Het vinden van balans en geluk en de behoefte aan optimisme en evenwicht zijn belangrijke drijfveren voor Edith. In haar werk uit zich dat in helder kleurgebruik in vaak uitbundige en spontane impressies. Veelal is het een abstracte en expressionistische weergave.

www.edithkamphuis.nl

Wim Zorn
Materiaal: Collagetechniek/schilderen
Wim Zorn hanteert een tweeledige aanpak: spelen met licht, door het op uiterst bescheiden, maar doeltreffende wijze toevoegen van bamboe, of het neerzetten van een stevige abstractie, meestal zonder enige verwijzing naar welke oorsprong of gedachtegang ook. Wim Zorn toont de geabstraheerde ‘eigen werkelijkheid’. De kracht zit in beweging of ritme.

www.wimzorn.nl

Frea Lenger
Materiaal: Roestvrij staal/gaas/perspex
Frea zegt: “Het thema waarvoor ik ze gemaakt heb, heette Non Crossovers, een beeld welke niet de traditionele uitstraling heeft. Het is niet draagbaar, maar de jassen zijn ruimtelijke objecten geworden. Het thema jas wilde ik, omdat ik mijn gaasvormen op een andere manier wilde verwerken, een kunstwerk monumentaal en niet draagbaar maar wel geïnspireerd op oude Chinese kostuums. In de koperkleurige jas hangen oude sleutels. Je kan niet zonder sleutels, dan kun je je huis niet in, dan blijft alles gesloten. De ander jas heeft kleine delen bewerkt.”

www.frealenger.nl

Karen Ebert
Materiaal: Gelast ijzer en brons
Karen Ebert maakt beelden van gelast ijzer en brons. Zij maakt zowel vrij werk als werk in opdracht en bedrijfskunst. Zij maakt bronzen en stalen beelden. “Ik werk graag met materialen waar ik tegenaan loop in het dagelijks leven. Ik speel ze bij elkaar tot een nieuw beeld. Samen vormen ze niet een kopie van de werkelijkheid, maar mijn interpretatie daarvan met de lading die ik daaraan meegeef.”

www.karenebert.nl

Liedeke Veninga
Materiaal: Verschillende materialen
“Kunst is kijken en ervaren vind ik. Graag wil ik dan ook dat iemand zelf een beleving heeft bij mijn werk. Ik laat me inspireren door de materialen waarmee ik werk. Ik raak altijd weer gefascineerd door vormen, structuren en kleuren. In mijn grote objecten gebruik ik graag tegenstellingen zoals grillige boomtakken naast onbeweegbare treinveren. Natuur tegenover cultuur. Op zoek naar gestileerde vormen, vreemde structuren en naar evenwicht.”

www.liedeke.nl

Rob van den Broek
Materiaal: Diverse materialen
“Als beeldend kunstenaar laat ik me leiden door de zoektocht uit nieuwsgierigheid naar grenzen van materialen en de spanning die de materialen aankunnen en opleveren. Het gaat mij in mijn werk om het experiment, het spel met materiaal en vorm, het voortdurend reageren op wat ontstaat en wat zich ontwikkelt. Muziek is mijn grootste inspiratiebron. Ik ben actief in 6 vakgebieden: muziekinstrumentenbouw, beeldende kunst, meubelontwerp en – bouw, theatervormgeving, gastdocent muziek en beeldend en programmeren van concerten.”

www.robvdbroek.nl