Datum: 8 maart tot 1 mei 2013


Dieuwke Kanters

“De schilderstijl die ik hanteer is vrij gevarieerd, hoewel mijn voorkeur uit gaat naar het abstracte werk met een sterk grafische inslag. Ik schilder voornamelijk met Acrylverf. Het kleurgebruik is heel divers, maar ik heb een voorkeur voor zwart wat ik dan ook vrijwel in al
mijn schilderijen verwerk, maar ook de gemengde technieken vormen voor mij een uitdaging.
Ik ben lid van de schildersclub Dronter Amateur Kunstenaars (D.A.K.) en heb een collectie van ca. 120 schilderijen waarvan een selectie is gemaakt en te zien zijn op de expositie.”

Janneke Pals-de Jong
“Ik maak beelden in klei, was en brons . Daarnaast ben ik verwoed ‘hakker’, werk in diverse soorten hout en steen, van speksteen tot marmer.
Naast het beeldhouwen, werk ik al jaren in de psychiatrie, waar ik in figuurlijk zin mijn passie voor het beeldhouwen kan vormgeven. Het werken met cliënten, het komen tot de kern, en vandaaruit weer opbouwen is een inspirerend proces.
Ik streef er naar om de beelden te laten ‘spreken’. Een beeld is pas af als je er mee kan communiceren. Voor mij is kunst een prachtig expressiemiddel. Kunst is onderdeel van onze beschaving, en zal om die reden alleen al gekoesterd moeten worden.
Voor mij persoonlijk is het bezig zijn met kunst een interessante zoektocht om een taal te vinden die uitdrukt wat ik wil zeggen.
Ik maak veel vogels, die voor mij staan voor vrijheid en de verbinding tussen hemel en aarde.
Ik krijg mijn inspiratie vooral uit de natuur. Reizen in de natuur levert altijd ideeën op voor volgende beelden.”