Datum: 8 januari tot 27 februari 2015

Opening: zondag 11 januari 15.00 uur door Arie Kalisvaart


Ilse Winter
Ilse Winter werd in Duitsland geboren en woont en werkt in Amsterdam. De beeldend kunstenares Cornelia Vrolijk maakte haar wegwijs in de wereld van de schilderkunst. Voor de totstandkoming van de schilderijen maakt Ilse gebruik van olieverf, die zij laag voor laag op het linnen opbrengt. In de interactie tussen mens en omgeving ontstaan ruimtes met een eigen dynamiek en kleurgebruik. Op het eerste gezicht herkenbaar laat het werk van Ilse de toeschouwer vervolgens vrij in zijn eigen invulling. De vertelling is niet eenduidig en de schilderijen hebben een raadselachtige ondertoon.

www.ilsewinter.nl

Hanneke Lambeck
Mijn beeldend werk is een zoektocht in het materiaal. Sinds mijn jeugd ben ik al geboeid door stenen in alle kleuren en vormen en neem ze vaak mee naar huis. Tijdens een vakantie in Carrara in Italië raakte ik gefascineerd door de witte marmerbergen aldaar en nam een paar interessante stukken mee. Na jaren keramische beelden uit zachte klei te hebben gemaakt heb ik nu toch mijn gevoel voor steen gevolgd en ben gaan werken in harde steen. In plaats van het opbouwen met mijn handen moet ik nu een totaal andere weg bewandelen. Weghalen in plaats van toevoegen. Met een idee in mijn hoofd zoek ik de steen die daarbij past waarbij de gegeven vorm meewerkt tot het uiteindelijke doel. Maar ook de steen zelf kan het uitgangspunt zijn waarbij spontaan werkend onverwacht spannende beelden ontstaan. Als onderwerp staat vaak de vrouwenfiguur centraal, de mens in relatie tot elkaar. Hierbij probeer ik bij de toeschouwer een denkproces op gang te brengen en zijn gevoel te raken.

www.kerhann.exto.nl

Jan Kettelerij
Jan Kettelerij maakt als beeldend kunstenaar abstract ruimtelijk werk. Hierbij is het landschap, en met name het Zeeuwse, voor hem een oneindige inspiratiebron.  Aspecten hiervan zijn dan ook goed zichtbaar in zijn sculpturen en objecten, waarvoor hij uiteenlopende materialen gebruikt zoals beton, hout, glas, metaal, RVS, papier en zelfs mosselschelpen. Het kenmerk van de objecten van Jan Kettelerij is de lineaire vormgeving. Ritme, schaduwwerking en kleur zijn beeldbepalende elementen. In zijn sculpturen combineert hij vaak geometrische en organische vormen en brengt hij beweging en rust in evenwicht. Licht is belangrijk voor Jan. Daarom werkt hij graag in albast, waar het licht mooi doorheen valt. Zijn sculpturen verraden zijn florale achtergrond: organische vormen in abstractie.

www.jankettelerij.nl

Susanne Haag
De gedraaide potten van Susanne zijn dragers van een ogenschijnlijk ingewikkelde geometrische decoratie met een bijzonder dynamische werking. Er ontstaat bovendien diepte met een sterk trompe l’oeil effect. Die passie voor geometrie vindt zijn oorsprong in de wiskunde tijdens haar opleiding en kennelijk is er zoveel blijven hangen dat het zich nu uit in haar keramiek. De stooktechniek is ‘raku’ waarbij alles wat niet geglazuurd is in het stook proces zwart blakert. Inspiratie komt van allerlei kanten zoals de motieven in Moorse paleizen in Zuid Spanje, de plavuizen vloeren in Toscane, oude houten vloeren, etc.

www.susannehaag.nl