Datum: 8 januari tot 14 maart 2014


Joop Siemer laat in al zijn werken zijn grafische achtergrond spreken. De veelal geometrische figuren ontstaan uit een ruw basisidee en worden tijdens het schilderen vorm gegeven.
Perspectieven zijn veelal bewust foutief waardoor een verwarrende werkelijkheid ontstaat. Heldere kleuren spelen een belangrijke rol in alle werken en om dit nog eens te onderstrepen zijn de lijsten in de hoofdkleur van het doek geschilderd en vormen zo een onverbrekelijke eenheid. Zijn laatste leermeester was Herman Hollewand een Amsterdams en later Maastrichts kunstenaar.
Eerdere exposities had hij in de Ronde Venen, CBS te Heerlen , deelnemer open atelier route Golfresidentie Dronten en clubhuis Golfresidentie Dronten.

Janine Bosman is door een edelsmeed cursus in 2004 in aanraking gekomen met het maken van glaskralen. Na het maken van de eerste kraal, althans wat er voor door moest gaan, was ze verkocht.
Het is heel fascinerend om te zien wat heet glas doet en omdat in die tijd het maken van glaskralen in Nederland nog niet zo bekend was heeft ze via internet zichzelf de technieken aangeleerd.
Na een tijdje kreeg ze de kans om workshops te volgen bij diverse bekende kralenmakers uit het buitenland.
Inmiddels heeft ze zelf een atelier waar negen branders staan waar glaskralen op gemaakt kunnen worden en workshops worden gegeven.
Nog elke dag leert ze weer en aan de mogelijkheden met glas komt nooit een eind hierdoor is elke kraal uniek.
De glaskralen probeert Janine te combineren met haar zilverwerk wat soms een hele uitdaging is. Daarnaast is ze ook op zoek naar andere materialen die ze kan gebruiken om mooie en unieke sieraden te maken.