Datum: 8 januari tot 28 februari 2014

Opening: Zondag 12 januari om 15.00 uur


Renske Leeuw

Na haar studie goudsmeden in Schoonhoven heeft Renske Leeuw diverse teken- en schilderlessen genomen, omdat daar toch haar hart lag. Sinds een aantal jaren heeft ze zich toegelegd op het werken met papier. Voor haar is dat een eindeloos kwetsbaar, en toch taai medium waarmee zij haar collages vormgeeft. Ze gebruikt allerlei soorten papier, van oude kranten en reclamefolders tot golfkarton en handgeschept papier. In haar werk spelen ritme en ruimte een belangrijke rol, de beslotenheid en bescherming van een binnenruimte tegenover de weidsheid van de ruimte buiten.

www.renskeleeuw.nl

Margreet de Vries
Het werk van Margreet de Vries kenmerkt zich door het zoeken naar ‘contrasten’: contrast in vorm en huid, tussen rust en dynamiek. De aardsgekleurde en ruige steengoedklei vormt een spannend contrast met het helderwitte en gave porselein. Daarnaast loopt al jaren ‘beweging’ als een rode draad door haar keramische werk. Margreet houdt van dans, houdt van de wind die door het riet en over het water blaast, van de speelse lichtvlekjes die tussen de boombladeren op de grond vallen. U zult zelfs nog een lichte beweging aantreffen van een ronddraaiende lijn in de verstilde kommen.

www.margreetdevrieskeramiek.nl

Ton Kalishoek
Ton Kalishoek is naast zijn beroepsmatige werk op het terrein van informatie- en verandermanagement werkzaam als beeldend kunstenaar. Hij maakt objecten, schilderijen en wandpanelen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van moderne materialen zoals Medite Tricoya. De objecten worden veelal afgewerkt met een gespoten laklaag. Sinds medio 2013 worden sommige objecten uitgevoerd met een metalen coating. Het werk van Ton Kalishoek kenmerkt zich door sterke tegenstellingen. Strak lijnenspel versus warme ronde vormen en felle, vrolijke kleuren tegen een gitzwarte achtergrond. Ze geven uiting aan Ton zijn afkeer van de trend om mensen te zien als objecten, een deel van een massa. Een tweede trend, die in zijn onderwerpen een rol speelt, is het gegeven, dat alles om ons heen, ook het individu, is opgebouwd uit onderdelen. Afzonderlijk geproduceerde basiselementen worden geassembleerd tot een eindproduct. Deze manier van denken, vinden we ook terug in zijn werk. De objecten zijn opgebouwd uit losse afzonderlijk gemaakte onderdelen, die later worden samengevoegd tot het eindproduct.

www.tonkalishoek.com