Datum:  9 februari 2020 tot 1 juli 2020 (uitgezonderd schoolvakanties)

Locatie: Aeres Hogeschool Dronten,
De Drieslag 4, 8251 JZ  Dronten

Vernissage: zondag 9 februari 2020 van 13.00 – 14.00 uur in de Aeres Hogeschool Dronten.
Van 14.00 – 15.00 uur gaan in het Aeres Bedrijvencentrum de deuren open.

De kunstenaars:

  • Ellen Adank, Maarsbergen – schilderijen, website
  • Nicole Kruimel , Woudenberg – ikebana/objecten, website
  • Rietje Smal-Zwanenburg, Stoutenburg – schilderijen, website
  • Ineke Wurfbain, Woudenberg – beelden, website


Ellen Adank
Ellen tekent en schildert eigenlijk al van kinds af aan. Sinds ruim 15 jaar is zij zich steeds serieuzer gaan toeleggen op de schilderkunst en het vervaardigen van keramiek. Zij volgde diverse opleidingen. Aanvankelijk schilderde ze veel in acryl, de laatste jaren heeft zij echter de liefde opgevat voor olieverf.
Zij schildert graag abstracte portretten en ander abstract werk, maar ook de dieren in haar directe omgeving hebben haar warme interesse.
Zij werkt vanuit haar eigen atelier in het landelijke Maarsbergen en vervaardigt regelmatig schilderijen en keramiek in opdracht. Daarnaast exposeert ze de laatste jaren regelmatig.

Nicole Kruimel
Naast florale (ikebana) arrangementen maak ik plastische objecten, sculpturen en installaties met natuurlijk, gebruikt en alledaags materiaal. Mijn werk is zeer gevarieerd.
Ik combineer de technieken en denkwijzen van ikebana met verschillende kunstvormen en disciplines om een nieuwe vorm te creëren. Ook pas ik veelvuldig creatieve associatieve denkmethodes toe. Zo ontstaat een andere en originele kijk op het onderwerp. Soms is het een uiting van mijn ideeën, gevoelens en emoties ten aanzien van grote onderwerpen en irritatie problemen in onze maatschappij.
Ik neig naar abstractie en minimalisme. Ruimte, beweging, ritmes en contrasten creëren is dan mijn einddoel.
Mijn objecten hoeven niet perfect of mooi te zijn of aan alle regels gebonden. De uitdaging ligt in de weg daar naartoe, het proces is belangrijk.

Rietje Smal-Zwanenburg
Ik houd van buiten de lijntjes te kleuren dat maakt mij vrij en blij. Mijn levensmotto is “Durf je dromen te leven”.
Met mijn kunst geef ik een boodschap mee aan de kijker. Ik hoop dat de kijker blijft kijken en ontdekken en uit mijn werk zijn eigen beleving beleefd.
Kunst kijken is een beleving. Ik wil mijn kunst graag delen met de wereld en in het bijzonder met JOU.
Naast zelf schilderen coach ik mensen om vanuit hun gevoel te schilderen. Gevoelens die moeilijk te verwoorden zijn in kleur toevertrouwen aan het doek, daar help ik je graag bij.
Mijn werk zoekt muur om te mogen hangen: exposeren, kopen, huren of lenen het is allemaal bespreekbaar. Durf te vragen.

Ineke Wurfbain
Na het gymnasium startte ik aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven, maar vervolgens besloot ik toch geneeskunde te gaan studeren.
Na een carrière in het medische vak ben ik me weer toe te gaan leggen op de beeldende kunst. Ditmaal driedimensionaal in beelden van klei en steen, en keramiek. Sinds 2000 volg ik cursussen en bekwaam ik me verder in deze richtingen.
Momenteel bestaat mijn werk voornamelijk uit beelden van albast, serpentijn, speksteen en seleniet. Naast torso’s maak ik graag abstracte beelden waarin ik een gevoel tot uitdrukking breng. Dit kan mijn eigen gemoedstoestand zijn, een gevoel naar aanleiding van een boek dat ik gelezen heb, of een muziekstuk wat ik beluister tijdens het beeldhouwen.
Daarnaast maak ik ook vazen en urnen van keramiek, en experimenteer ik met porselein en geglazuurde beelden van klei.