Datum: 8 april 2018 t/m 31 augustus 2018 (uitgezonderd schoolvakanties)

Locatie: Aeres Hogeschool Dronten,
De Drieslag 4, 8251 JZ  Dronten

Vernissage: zondag 8 april 2018, 15.00 uur

De kunstenaars:

Barbara Houwers

Het werk van Barbara Houwers beweegt zich in het gebied tussen schilderkunst en beeldhouwkunst.
Meer dan 20 jaar maakte zij voornamelijk schilderijen en exposeerde internationaal. In een nieuwe artistieke fase onderzoekt Houwers de sculpturale ruimte en maakt ze de stap naar de combinatie van 2 dimensionaal werken en beeldhouwkunst. Vanaf 2016 neemt ze ook de vrijheid om haar werk te maken in verschillende disciplines. Ze onderzoekt zowel de traditionele en hedendaagse technieken om tot ruimtelijk werk te komen en voert haar nieuwe werk uit in keramisch beeldhouwen, materiaalexperimenten, digitale ontwerpen en in 3D print.
Een collectie beelden en objecten ontstaat die tevens een logisch vervolg blijkt op de fragmenten uit schilderijen uit haar vorige periode. Houwers onderzoekt daarbij de spanning tussen verstilling en expressionisme. Elk werk ontstaat vanuit inspiratie, onderzoek en intuïtie. Inspiratiebron is de mens in relatie tot de natuur en de ruimte.

Hansa Versteeg

Hansa experimenteert in zijn werk met glanzende materialen. Het is een steeds terugkerend thema dat eerst in zijn fotografie verschijnt en de laatste jaren in zijn schilderkunst. Het medium olieverf blijkt zo’n gevoelige snaar te raken dat het penseel vrijwel niet meer wordt neergelegd ten koste van de fotografie. Zijn schilderijen neigen naar het hyperrealisme en met een fotografische benadering roept Hansa associaties op met 17de-eeuwse Oude Meesters als Gerard ter Borch en Gerard de Lairesse. Vooral in zijn stofuitdrukking heeft de kunstenaar goed naar deze voorgangers gekeken. De onderwerpen die hij vastlegt, zijn echter honderd procent hedendaags. Zijn bloemstillevens zijn bijvoorbeeld verwikkeld in het cellofaan van de supermarkt. En de Madonna die hij in Aeres Hogeschool Dronten laat zien heeft een hypermoderne thermische nooddeken ‘Mantel der liefde’ omgeslagen gekregen. En vormt daarmee zijn commentaar op het vluchtelingenprobleem.
Klik hier voor de website.