Datum: 15 maart 2021 tot 30 juni 2021
ondervoorbehoud ivm corona maatregelen

Locatie: Aeres Bedrijvencentrum,De Drieslag 30, 8251 JZ  Dronten

Openingstijden:  gratis toegankelijk tijdens kantooruren
kan beperkt zijn ivm corona maatregelen,

De kunstenaars:

  • Aad Gordijn, Dronten – Schilderijen
  • Jeltje van der Heide – van der Wal, – Dronten – Vilt en wolkunst
  • Marjan Wijnands, Dronten – Schilderijen
  • Frits van Wijngaarden, Dronten, beelden in hout en beton
    Ronald Meijer, Dronten, keramiek

Aad Gordijn
Schilderijen,  
Aad is autodidact. Hij schildert  in olieverf, acryl, aquarel, gouache en airbrush.
Zijn thema’s in schilderen en beeldhouwen zijn klassiek, portretten, naakten, kinderen dieren en Landschappen.
Zijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van mensen vooral portretten en naakten.
In Aad’s werk spelen nauwkeurige observatie en vakmanschap een grote rol.
Op het eerste gezicht lijken zijn schilderijen zeer fijn geschilderd. Bij nadere beschouwing valt op dat niet elk detail wordt uitgewerkt, het gaat in de eerste plaats om ‘suggestie van aanwezigheid’.
Hiervoor zijn kleur en sfeer even bepalend als de exactheid van details.
 
Werken in opdracht
Naast zijn vrije werken werkt hij ook veel in opdracht, vooral portretten van mens en dier zijn veel gevraagd, er wordt vaak gewerkt naar bestaande foto’s van dierbaren maar ook wel in combinatie met een photoshoot  waarbij er vaak een combinatie wordt gemaakt van deels werken naar de (gekozen) foto en werken naar levend model.
voor meer informatie over opdrachten kunt u altijd contact met hem opnemen.

De kievit 96 8251 JN Dronten
E-mail: aad.gordijn@ziggo.nl
websites: http://gordini47.wordpress.com en 
https://adriaans-creaties.exto.nl

Jeltje van der Heide – van der Wal
Vilt en wolkunst.
Sinds april 2019 woon ik in Dronten.
Mijn werk bestaat uit vilt, wat ik maak van verschillende wol soorten.
Door rollen en kneden van de wol met water en zeep heeft de wol de eigenschap zich te hechten aan elkaar. Het is als het ware boetseren met wol in plaats van klei. Iedere vorm is daardoor te verkrijgen als je maar  lang genoeg door gaat met rollen en kneden. 
Van jongs af werk ik al met wol. Mijn vader had schapen. Van de vacht van de schapen maakte ik vloerkleden en spon ik wol.
Tegenwoordig gebruik ik voor het vachtvilten wol van schapen uit  Noorwegen, die ik van mijn vriendin betrek sinds zij in Noorwegen woont.
Ik haal mijn inspiratie uit de natuur b.v. een mooie noestige boomtak of de fjorden in Noorwegen. Het werken met wol  inspireert mij tot het maken van pure objecten, zoals bolfiguren en andere objecten die een link hebben met de natuur.
Daarnaast maak ik sjaals van zuivere zijde en wol en maak ik kleding van merinowol en zijde. Merinowol heeft als eigenschap  dat het  heerlijk zacht is en niet prikt op de huid, waardoor het ideaal materiaal is voor het maken van kleding.

voor meer informatie
De Schepel 79
8252 JN  Dronten
E-mail: jeltje@nexuz.net

 Marjan Wijnholds-Dost
In 2003 ben ik begonnen met schilderlessen vanaf dat moment is schilderen een passie geworden. Voor mij is schilderen totale ontspanning je vergeet alles om je heen en gaat helemaal op in je schilderij. Als ik dan naar de grootsheid van de natuur kijk, of het een vlinder of een vogel is een mooi gevormde boom of bloem helemaal blij word ik daar van. Dat wil ik graag vastleggen op een schilderij zodat anderen er ook van kunnen genieten. Meestal schilder ik met olieverf op doek maar ik vind het ook leuk om verschillende technieken te gebruiken zoals pastelkrijt of inkt.Een enkele keer werk ik met acryl of gemengde techniek.

Voor meer informatie:
marjanwijnholdsdost@gmail.com 
www.marjansart.jimdofree.com

Frits van Wijngaarden 
Creatief met hout en beton 
Na een prachtige carrière in de betonmortelindustrie ben ik gestart met het verwezenlijken van objecten, gemaakt van de eindeloos mooie materialen hout en beton.
Zeker dertig jaar lang ben ik in het bezit van een grote houtdraaibank, een machine waar veel creaties zijn begonnen. Naast deze oude machine zijn motorzaag, bijlen, frezen en schuurmachines veel gebruikte hulpmiddelen.De mooiste projecten ontstaan door gevelde bomen en resthout, meestal ontstaat een idee pas wanneer het hout zijn eerste bewerking heeft gekregen.Beton is al veertig jaar mijn vriend, een veelzijdig en eindeloos product waarmee met de nodige creativiteit nagenoeg alles mogelijk is.
Kunst is voor mij beleving tijdens het werken aan een opdracht, hopelijk zijn er velen die een beetje van die beleving ervaren wanneer zij de werken zien, kopen of krijgen. 

Neem vooral een kijkje op mijn website: www.concreteandwood.nl

Roland Meijer
Keramist / pottenbakker 
Ik voel mij zelf geen kunstenaar maar meer een uitvoerder van een ambacht.
Mijn werk bestaat meestal uit enkel gedraaide vormen maar ook uit meerdere gedraaide en of handgevormde delen die later worden samengevoegd tot een object.
Het is een spel van vormen maken, kleisoorten onderzoeken, oppervlaktestructuren ontdekken, glazuursamenstellingen ontwerpen, berekenen en bekijken welke kleurontwikkelingen mogelijk zijn.
Je moet er maar zin in hebben maar als het lukt is het een fantastische ervaring. 
* Standaard wordt mijn werk gestookt in een elektrische oven op 1220 graden
* Raku is een oude Japanse manier van keramiek stoken.
* Saggar Firing. De objecten worden in een afgesloten pot gezet met brandbare materialen en kleurende Ingrediënten. Dit geheel wordt in een oven geplaatst en opgestookt tot rond 1000 graden.

voor meer informatie  
tel: 06 30473641
r.meijer500@outlook.com 
www.rolandmeijer.exto.nl