Datum: 27 januari 2021 tot 30 juni 2021
ondervoorbehoud ivm corona maatregelen

Locatie: Aeres Bedrijvencentrum,De Drieslag 30, 8251 JZ  Dronten

Openingstijden:  gratis toegankelijk tijdens kantooruren
kan beperkt zijn ivm corona maatregelen,

De kunstenaars:

  • Aad Gordijn, Dronten – Schilderijen
  • Jeltje van der Heide – van der Wal, – Dronten – Vilt en wolkunst
  • An Hong, Leusden – Chinese schilderkunst – Beelden

Aad Gordijn
Schilderijen,  
Aad is autodidact. Hij schildert  in olieverf, acryl, aquarel, gouache en airbrush.
Zijn thema’s in schilderen en beeldhouwen zijn klassiek, portretten, naakten, kinderen dieren en Landschappen.
Zijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van mensen vooral portretten en naakten.
In Aad’s werk spelen nauwkeurige observatie en vakmanschap een grote rol.
Op het eerste gezicht lijken zijn schilderijen zeer fijn geschilderd. Bij nadere beschouwing valt op dat niet elk detail wordt uitgewerkt, het gaat in de eerste plaats om ‘suggestie van aanwezigheid’.
Hiervoor zijn kleur en sfeer even bepalend als de exactheid van details.
 
Werken in opdracht
Naast zijn vrije werken werkt hij ook veel in opdracht, vooral portretten van mens en dier zijn veel gevraagd, er wordt vaak gewerkt naar bestaande foto’s van dierbaren maar ook wel in combinatie met een photoshoot  waarbij er vaak een combinatie wordt gemaakt van deels werken naar de (gekozen) foto en werken naar levend model.
voor meer informatie over opdrachten kunt u altijd contact met hem opnemen.

De kievit 96 8251 JN Dronten
E-mail: aad.gordijn@ziggo.nl
websites: http://gordini47.wordpress.com en 
https://adriaans-creaties.exto.nl

Jeltje van der Heide – van der Wal
Vilt en wolkunst.
Sinds april 2019 woon ik in Dronten.
Mijn werk bestaat uit vilt, wat ik maak van verschillende wol soorten.
Door rollen en kneden van de wol met water en zeep heeft de wol de eigenschap zich te hechten aan elkaar. Het is als het ware boetseren met wol in plaats van klei. Iedere vorm is daardoor te verkrijgen als je maar  lang genoeg door gaat met rollen en kneden. 
Van jongs af werk ik al met wol. Mijn vader had schapen. Van de vacht van de schapen maakte ik vloerkleden en spon ik wol.
Tegenwoordig gebruik ik voor het vachtvilten wol van schapen uit  Noorwegen, die ik van mijn vriendin betrek sinds zij in Noorwegen woont.
Ik haal mijn inspiratie uit de natuur b.v. een mooie noestige boomtak of de fjorden in Noorwegen. Het werken met wol  inspireert mij tot het maken van pure objecten, zoals bolfiguren en andere objecten die een link hebben met de natuur.
Daarnaast maak ik sjaals van zuivere zijde en wol en maak ik kleding van merinowol en zijde. Merinowol heeft als eigenschap  dat het  heerlijk zacht is en niet prikt op de huid, waardoor het ideaal materiaal is voor het maken van kleding.

voor meer informatie
De Schepel 79
8252 JN  Dronten
E-mail: jeltje@nexuz.net

An Hong
chinese Schilderkunst.
An Hong is geboren en opgegroeid in China. Zij beschildert flesjes en bollen, die gemaakt zijn van glas of kristal, aan de binnenkant. Daarnaast schildert An op rijstpapier, schilderdoeken en is ze graag aan het beeldhouwen.
“Van jongs af aan teken en schilder ik. Mijn passie voor het schilderen is dat het mij een gevoel geeft van vrijheid als ik schilder wat ik in mijn bewustzijn heb.” zegt An.
Inspiratie opdoen kan overal, maar het meest wordt zij geïnspireerd door ballerina’s. Met het schilderen van ballerina’s raakt zij aan de emoties en bewegingen van de ballerina’s. “Schilderen is dansen op het papier.” vindt An.
An probeert haar gevoelens, emoties en ervaringen, zonder woorden maar in penseel streken, met kleur en vormen in haar werken uit te drukken.

Voor meer informatie neem contact op met An
info@chineseschilderkunst.nl
www.chineseschilderkunst.nl