Datum: 1 september 2020 tot 31 december 2020

Locatie: Aeres Bedrijvencentrum,De Drieslag 30, 8251 JZ  Dronten

Openingstijden:  gratis toegankelijk tijdens kantooruren

Vernissage: Helaas zal er als gevolg van het corona virus geen vernissage plaats kunnen vinden.

De kunstenaars:

·      Fons Uytdehaag– Dronten, Glaskunst

·      Jan Duineveld– Dronten, aquarellen

·      Ehsan Tavoosi– Dronten, Fotografie

·      Kitty Plomp – Dronten, Pen en potloodtekeningen

Fons Uytdehaag Fons Uytdehaag (1946) is van oorsprong viroloog, en sinds zijn pensionering in 2011 gegrepen door werken met glas. Na een cursus glas fusie bij Sascha Hacska was hij gelijk verslaafd. Zijn eerste werk was een drieluik in glas “ Religion, Brain and Behaviour” . Een workshop sandcasting en kiln casting onder leiding van glaskunstenares Effie Halkidis wekte zijn enthousiasme voor werken met heet glas. Onder leiding van meester glasblazer en kunstenaar Gert  Bullée maakt hij zich de beginselen van het glasblaas ambacht eigen.Voor zijn veelal organische, kleurige en vaak mysterieuze glassculptures vindt hij inspiratie in wetenschap en natuur. Kenmerkend is het gebruik van metalen als koper, messing en metaalgaas tijdens het glasblaas proces waardoor fascinerende structuren en soms door chemische reacties onverwachte kleuren ontstaan. De metalen in zijn objecten zijn dan ook niet louter vormgevend element: zij zijn gelijkwaardige partners van het glas en even belangrijk voor het uiteindelijke esthetische resultaat.

Jan Duinenveld Op latere leeftijd ben ik begonnen. Ik ben nu 83 jaar. Ik ben een kunstenaar die het meeste zelf ontdekt en onderzoekt. Ik heb jarenlang naast mijn werk mezelf leren schilderen. Vooral aquarel. In 2015 ben ik pas begonnen met het volgen van lessen tekenen en schilderen in Biddinghuizen bij Jan Reijmerink. Er op uit gaan vind ik heel belangrijk. Veel ouderen zitten thuis. Juist door weer iets te gaan leren kwam ik weer in een positief gevoel terecht. Ik zit nu zelfs op de kunstacademie in Nunspeet. Daar heb ik de omslag gemaakt van aquarel naar Olieverf. Uiteindelijk in dezelfde techniek. Ik heb een serie gemaakt met de titel: Onder en boven de grond.Soms lijkt mijn werk wat surrealistisch. Ik zet geen mensen op mijn schilderijen. Ik zoek naar de onaangetaste natuur.

Ehsan Tavoosi Een gepassioneerde fotojournalist met een bachelordiploma in fotojournalistiek van de Esfahan University of Applied Culture and Arts No.1 en meer dan 5 jaar ervaring in sociale documentaire fotografie, waarbij hij de grondbeginselen van fotojournalistiek bijles geeft aan meer dan 20 studenten met verschillende sociale en fotografie-achtergronden met vijf foto-exposities in Dronten Holland gefinancierd door de gemeente.
Het werk bestaat uit foto’s die hij gemaakt heeft in Iran.

Kitty Plomp Ik ben Kitty Plomp, geboren in 1975 en sinds 1987 inwoner van Dronten. Daarvoor heb ik in Middenmeer gewoond. Daar is het hele tekenen begonnen. Ik vond tekenfilmfiguurtjes leuk om na te tekenen en met name Douwe Dabbert uit de Donald Duck was een grote favoriet. Ik kon er uren mee bezig zijn. Vooral om ze op een andere schaal na te tekenen. Toen ik een jaar of 8 was heb ik zelf een stripverhaaltje getekend. Jasper de Speurneus, superleuk om te doen. Op mijn 16e heb ik een portret getekend van onze hond. De potloodtekeningen zijn een soort uitlaatklep van wat er in mij omgaat. Nadat ik wat lessen heb gevolgd bij Jan Reijmerink kreeg ik beter inzicht in de overgang van donker naar licht en wat je met zo’n magisch potlood nog meer kunt doen.Het ontstaan van de potlood tekeningen is heel bizar. Ik zet een lijn op papier en heb zelf dan nog geen idee wat het gaat worden. Het is echt gevoelstekenen.Verder ben ik o.a. bezig met schilderen met acrylverf, porselein beschilderen, glazen graveren, sieraden maken, echt heel erg leuk. En wie weet wat voor moois daar nog uit mag ontstaan.