Datum: september 2019 tot februari 2020

Locatie: Aeres Bedrijvencentrum,
De Drieslag 30, 8251 JZ  Dronten

Openingstijden:  gratis toegankelijk tijdens kantooruren

De kunstenaars:

 • Wiebe Cool, Dronten
  Kathedralen inspireren hem en hij vindt zijn inspiratie in middeleeuwse beelden. Naar megalithische, Griekse en Keltische beelden trekt hij elke vakantie weer toe. Hij neemt stenen mee naar huis en legt daar zijn opgedane impressie op vast. Ook in musea vindt hij zijn inspiratie voor beeldende kunst.
  Hij is als therapeut 10 jaar werkzaam geweest en gaf mensen met een psychiatrische hulpvraag houvast door ze ambachtelijk te laten werken met hout. Als docent kunst heeft hij zich ingezet om agrarische studenten de kunstenaar in zichzelf te leren ontdekken.
  Het liefst werkt hij in opdracht: een portretimpressie van een geliefd iemand in marmer of zandsteen, als reliëf of buste.

 • Erica Hyatt, schilderijen. Zwolle.
  Erica wil de mens die ze vastlegt begrijpen. Haar schilderijen zijn een zoektocht naar de psychologie van de geportretteerde. Deze wordt vervolgens met veel liefde uitgebeeld.
  Haar werk is een ontdekkingstocht naar haarzelf en de mens en zijn omgeving. Het is vaak autobiografisch en daardoor avontuurlijk en sprankelend. Haar gevoel voor toon en kleur, losse toets en vaak afwijkende vorm van het paneel zijn karakteristiek voor haar werk.

 

 • Truus de Jong, quilten. Dronten.
  Truus is van oorsprong coupeuse. In 2002 is zij begonnen met quilten, waar zij veel voldoening uithaalt. Eeuwenoude patronen inspireren haar. Quilten wordt al enkele honderden jaren beoefend.
  Van stofresten maakte men dekens, die vervolgens van een tussenlaag en een achterkant werden voorzien om extra warmte te geven. In de loop van de tijd werd het doorpitten van de drie lagen kunstzinniger. Het is allemaal handwerk en daardoor zeer bewerkelijk. Een bedsprei van 2 bij 2 meter vergt ruim een jaar arbeid . Doorstikken met de naaimachine kan ook, maar handwerk is het mooist en heeft haar voorkeur.

 • Alida Jongkind, beelden en schilderijen. Dronten
  Alida heeft bij de kubus in Lelystad een cursus beeldhouwen gevolgd. Tijdens het werken met albast en serpentijn laat ze zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm van de steen in tact. Het werken met olieverf heeft ze zich bij verschillende cursussen eigen gemaakt. Haar voorkeur gaat uit naar portretschilderen.

 

 • Ingrid van Til, schilderijen. Dronten
  Door het bezoeken van veel galeries en kunstroutes heeft Ingrid inspiratie gekregen en 8 jaar geleden is ze begonnen met schilderen. Drie seizoenen heeft zij les gehad bij het CKV in de Meerpaal, waar ze uitdagende opdrachten kreeg en met veel materialen heeft kennis gemaakt. Nu heeft zij een klein atelier aan huis. Ze probeert van alles uit naar aanleiding van wat ze ergens heeft gezien. Ze verwerkt graag diverse materialen in haar schilderijen. Het liefst schildert ze abstract werk zonder vooropgezet plan. Wat meestal heel kleurrijk uitvalt.

 

 • Kirsti Hadderingh, bewerkte fotografie. Zwolle
  Kirsti is in 2010 begonnen met fotograferen met haar mobiele telefoon , die zij nog steeds gebruikt. Alle foto s smelt zij samen tot een nieuw geheel, een nieuwe invalshoek van wat eens haar werkelijkheid was. Ze gebruikt tools, die de digitale wereld haar bieden. Zij geeft haar leven en emoties een plekje en beschijnt het van de zonnige kant. Haar foto’s drukt ze af op geborsteld aluminium. Dit is voor haar ook een uiting van de hardheid, die zij tegen komt in de wereld en zo graag wil verzachten met haar kleuren en beelden. Nieuwe gezichtsvelden. Vluchtige momenten vereeuwigd met details in de hoofdrol.
  Steeds meer mensen krijgen mijn werk te zien en ik hoop ze daarmee een genietmoment te bezorgen, aldus Kirsti.