Overzichtstentoonstelling KUP-11

Deelnemende kunstenaars

KUP-11 Leden:

Esam Alwasete

Esam is in 1989 afgestudeerd aan de academie of Fine Arts in Bagdad. Hij volgde in Irak opleidingen op het gebied schilderen, theater en muziek. Hij schildert met olieverf, acryl en gemengde technieken, houdt van abstract, maar schildert ook portretten en landschappen. Esam is lid van de Dijkdichters Lelystad.

Guda Boelens                                                                                                       gudaboelens.nl

Guda komt oorspronkelijk uit Hilversum. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de nieuwe academie in Utrecht. Guda werkt met gemengde technieken en beschildert ook allerlei objecten. Haar voorstellingen laten een kleurrijke fantasiewereld zien

Kitty van Dijk                                                              instagram.com/kunstvankitty

De mens, vooral het kind, heeft de aandacht (werkzaam in het onderwijs). Deze aandacht moet gedeeld worden met de schilderkunst en het illustreren. Opleiding: Pedagogische academie en de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten. In het werk is veel aandacht voor de Textuur.

Lies Resink

Lies schildert en ontwikkelt zich als autodidact een leven lang. De mens en zijn emoties is een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze werkt niet in één bepaalde stijl. Soms wordt snel, intuïtief en nat in nat gewerkt. Dan weer wordt maandenlang gewerkt aan een ingewikkeld doek dat uit kleine kleurvlakjes is samengesteld.

Marie-Thérèse van der Riet                                                           marie-therese3.nl

Marie-Thérèse werkt met diverse materialen waaronder zijde en verschillende papiersoorten en maakt zo collages in haar schilderijen. Het subtiele samenspel van veel kleur, licht en materiaal zoals bladgoud vormt telkens weer een uniek stuk werk.

Simone Hakhoff                                                                        madebysimone.nl

Simone werkt voornamelijk met acryl op doek. Haar schilderijen zijn een combinatie van abstract en figuratief met een vleugje humor. Kleur is daarbij een belangrijk gegeven. Als de basis is gelegd en de vormen zijn ontstaan, werkt zij die al dan niet uit tot een verhaal. Haar techniek heeft zij ontwikkeld door het volgen van cursussen bij diverse kunstenaars.

Thea Hussaarts                                                                           theahussaarts.nl

Na het volgen van diverse workshops is Thea tot de conclusie gekomen dat ze collages en mixed-media het leukst vindt om te maken. Het begint met het uitzoeken en knippen van de mooiste afbeeldingen, sorteren op afbeelding of kleur. Dan begint het proces van wegleggen, schuiven en nog heel vaak schuiven en veranderen om tot iets geheel nieuws te komen. Het meest fantastische, zonder een plan te hebben van wat je wilt gaan maken,

is het resultaat van wat het uiteindelijk is geworden. Ik houd van kleur en een grapje in mijn werk.

Ton Ensink                                                                  geometric-art.blogspot.com

Ton is autodidact en schildert vooral geometrische patronen met acrylverf, meestal op speciaal papier. Hij is geïnspireerd door Victor Vasarely, Escher en islamitisch geometrische patronen. In zijn werk probeert hij diepte en beweging te creëren en ziet hij kleur vooral als ondersteuning van de vorm.

Willy Fokke

Tijdens het schilderen ontstaan er spontaan figuren op haar doek. Met haar eigen specifieke kleurgebruik probeert zij een bepaalde sfeer te creëren. In beeldtaal vertellen de vogels vaak hun verhaal. Afwisselend olieverf en acrylverf op doek of paneel. Vrije Academie Calliope in Lelystad.

Gastexposanten:

Gaby Hendriksz                                                                              beeinfocus.nl

Gaby heeft jarenlang in de reclame gewerkt waarbij branding van de klanten vooropging. Aan de fotografie kan ze zich inmiddels geheel op een andere manier wijden.

In de loop van de jaren heeft zij diverse cursussen en workshops gevolgd o.a. aan de VU van Flevoland en heeft het schrijven met licht haar voorgoed geraakt.

Ineke van Beersum                                                                  inekevanbeersum.nl

Tijd is de rode draad die mijn keramische objecten verbindt. Tijd gevormd door de voortgaande processen van ontstaan, groei en verval. De vele, en vooral natuurlijke eigenschappen van klei zijn voor mij een inspiratiebron om hieraan uitdrukking te geven.

Ik volgde de driejarige SBB-keramiek opleiding en diverse cursussen en workshops.

Ineke van Unen                                                                           inekevanunen.nl

Ineke maakt kleurrijke abstracte textiele kunst. Vanuit haar opleiding als docent textiele werkvormen werkt ze vooral met stoffen en andere materialen die ze zelf verft, kleurt, met hitte vervormt en in abstracte composities samenvoegt. Haar inspiratie zijn gevoelens en de natuur, die ze sprankelend vormgeeft in kleurrijke contrasten. Ineke exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.


Marjen Blanken                                                          sculpture-marjenblanken.com

Na het volgen van verschillende workshops heb ik mijn eigen stijl gevonden in het beeldhouwen met natuursteen. Daarin kan ik vormgeven aan alles wat mij inspireert. De natuur en de mens zijn voor mij een inspiratiebron.

“Het is een uitdaging om van een ruwe steen een aaibaar beeld te maken”