Datum: 25 februari 2023 tot 27 mei 2023

Locatie: Aeres Bedrijvencentrum,
De Drieslag 30, 8251 JZ  Dronten

Openingstijden:   te bezoeken tijdens kantooruren
                            en buiten die tijden na afspraak met de stichting Kunstraad Dronten.

De kunstenaars:

 • Betty Meijbaum – van der Linde  1945  † 2023

De basis voor haar creatieve aanleg werd gelegd tijdens haar studie op de pedagogische academie te Hilversum. Pas veel later, toen ze na een lange en drukke periode als leerkracht en later als zakenvrouw in een rustiger vaarwater kwam, heeft zij haar voortdurend latent aanwezige drang naar creatieve ontplooiing de kans gegeven.
Als autodidact heeft ze in korte tijd een herkenbare, zeer eigen, stijl ontwikkelt.
Haar opvatting “kunst is emotie”, herken je in haar beelden en sculpturen van de verschillende steensoorten.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat haar werk vaak sterke emoties oproept.
Door het vloeiende lijnenspel in combinatie met een perfecte afwerking voelt de toeschouwer het verlangen haar beeld aan te raken.
Betty werkte veelal “en faire direct”, dus de vorm ontstaat tijdens het creatieve proces.
Ook bij de, wat meer figuratieve beelden, ging het haar om het vastleggen van sfeer en emotie.

 • Britt Kleiberg, Amersfoort 1980

  Woon en werk vanuit mijn atelier in Harderwijk
  ‘Ik schilder dieren van over de hele wereld, veelal met een verhaal.”
  Wereldse creaties, rijkelijk in kleur!
  Toen ik 10 was, begon ik met schilderen. Van realistisch, naar abstract, kubistisch naar figuratief hedendag.  Dieren inspireren me al mijn hele leven. Alles wat ik zie, lees en ervaar, vertaal ik in positieve vorm naar de realiteit. Met mijn werk wil ik mensen bewust maken van alles waar we mee leven en dit te bewaren voor de toekomst.
  Ik volgde een opleiding Grafisch vormgeven en styling aan het Grafisch Lyceum in Utrecht en omdat ik niet wist wat ik nou precies ermee wilde gaan doen, ging ik op reis.
  (Vrijwel achter ieder schilderij gaat een verhaal schuil. De kleuren vertellen over de leefomgeving van het dier, maar kan ook vertellen over dagelijkse gebeurtenissen. Zelfs de samenstelling van meerdere dieren op een doek geeft aan dat we een wereld delen; dat we samen in deze wereld leven.)
  Vele dieren heb ik geschilderd voordat ik naar ze afreisde: ik wilde ze ontmoeten in hun wereld. De wereld waar zij met ons in leven. Na mijn ontmoeting met dieren in Centraal Amerika (zoals de miereneter, de jabiru, de toekan en pelicanen), heb ik nog meer waardering en bewondering voor ze gekregen.
  Ik schilder alles op muziek welke veelal afhangt van het werelddeel waar het dier zich van herkomst geworteld heeft.

  www.britt-art.nl

 • Hans Meijbaum – beelden

  werd geboren in Utrecht in 1943 en woont sinds 1974 in Hoevelaken.
  Hij behaalde diverse onderwijsaktes voor het technisch onderwijs en deed daarnaast de opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort.
  Gaf ruim 30 jaar les op het VMBO en het ROC en was de laatste jaren als bovenbouw-coördinator betrokken bij de schoolleiding.
  Bij het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd ging hij zich bezighouden met modeltekenen en model boetseren.
  Hij tekent en boetseert heel schetsmatig en altijd naar levend model, waarbij het gaat om het snel vastleggen van houding en proporties.   De details en afwerking zijn ondergeschikt.
  Het bezig zijn met tekenen en boetseren is voor hem  belangrijker dan het resultaat.
  Hij exposeert zijn werk dan ook hoogst zelden.
  Naast het modeltekenen en modelboetseren is hij ook gaan portret-boetseren,  hetgeen uiteindelijk zijn grootste passie is geworden.

 • Reinier Kamphuis (Amsterdam, 1951)

  Na de middelbare school wijd ik mij aanvankelijk aan cello- en pianostudie maar besluit me toch volledig te richten op de schilderkunst.
  Voor mijn werk ga ik uit van foto’s, kleine schetsen en herinneringen; zij dienen als uitgangspunt voor een schilderij of gouache. Compositie en kleurgebruik zijn belangrijk, maar ondergeschikt aan de spontaniteit van het schilderen.
  De (rivier)landschappen zijn geen weergave van de werkelijkheid maar van mijn beleving van dat landschap. Dat geldt ook voor de andere onderwerpen.
  Ik werk met acryl-, gouache- en olieverf op verschillende dragers.
  Mijn atelier bevindt zich in Hoogland aan de Krachtwijkerweg.
  Deze inrijden vanaf de Slaagseweg nr. 7. Het atelier bevindt zich na ca. 200 meter aan uw rechterhand. Voor informatie bel 06 14772234

  www.reinierkamphuis.nl