Datum: 9 februari 2020 tot 1 juli 2020

Locatie: Aeres Bedrijvencentrum,De Drieslag 30, 8251 JZ  Dronten

Openingstijden:  gratis toegankelijk tijdens kantooruren

Vernissage: zondag 9 februari 2020 van 13.00 – 14.00 uur in de Aeres Hogeschool Dronten.
Van 14.00 – 15.00 uur gaat in Aeres Bedrijvencentrum de deur open.

De kunstenaars:

  • Luc Houweling – Diemen, schilderijen, website
  • Ellen Lodder-Veurman – Dronten, quilts
  • Ada van der Meij – Swifterbant, schilderijen
  • Marie-Thérèse van der Riet – Lelystad, beelden, zijde sjaals en sieraden. website


Luc Houweling werk is overwegend (sur)realistisch. Ik ga uit van invallen en associaties en de behoefte om situaties te ‘verschuiven’, te ensceneren. De voorstellingen zijn doorwerkt en tekenachtig van stijl. Steeds meer krijgt de omgeving een abstracte uitstraling die de realistische elementen versterken en waarmee ik hoop de fantasie van de kijker te prikkelen

Ellen Lodder creativiteit komt uit de opvoeding een moeder die altijd bezig was met haar naaimachine en ook erg van borduren hield. Een vader die winters een hele schapenvacht zat weg te spinnen. Zelf heb ik de opleiding bloemsierkunst gedaan maar uiteindelijk bleef de textiel toch trekken. Vooral het Art quilten gaf vrijheid en ruimte om van alles te ontdekken een lange mooie weg die nog steeds oneindig is. Ik teken en schilder graag en probeer dat weer over te brengen in mijn quilts.Mijn quilts maak ik allemaal met de naaimachine,maar vrij borduren op mijn quilts doe ik ook graag.

Ada van der Meij geboren in Leidschendam en sinds 1998 woonachtig in Swifterbant.
Naast mijn drukke werkzaamheden als bloemiste zocht ik destijds vooral rust. Daarom ben ik in 2000 bij Anaat Grohath uit Lelystad begonnen met aquarellen.
Ik heb nooit een gedegen opleiding gehad in tekenen, destijds heel veel zelf uitgeprobeerd. Later ben ik bij Atelier De Zwanebloem (Kees Aalbers) in Swifterbant begonnen met schilderen in acrylverf. Daar heb ik ook de twaalf sterrenbeelden gemaakt.
Op dit moment schilder ik op de vrijdagmorgen in Swifterbant en krijg les van Jan Reijmerink en gebruik het liefste olieverf

Marie-Thérèse van der Riet is beeldend kunstenares en docente beeldende vakken. Al diverse jaren zorg ik voor verschillende workshops in schilderen, beeldhouwen en druktechnieken. In de ongedwongen sfeer die in mijn cursussen zit, ontwaak je het creatieve gedeelte van jezelf! Het accent ligt niet op prestatie, maar op plezier waardoor er leuke en mooie kunstwerken ontstaan.