Datum: 1 december 2022 tot 25 februari 2023

Locatie: Aeres Bedrijvencentrum,
De Drieslag 30, 8251 JZ  Dronten

Openingstijden:  Vanaf 1 december tot 25 februari 2023 te bezoeken tijdens kantooruren
                            en buiten die tijden na afspraak met de stichting Kunstraad Dronten.

De kunstenaars:

 • Dick Preesman – schilderijen

  Dick Preesman (Dick Preesman Art Productions), geboren te Laren (N.H.)in 1964. Als kind was hij al druk in de weer met papier en penseel en door de jaren heen heeft hij zichzelf het schilderen eigen gemaakt. Vanaf 1990 werkt hij op professionele basis. In het begin voornamelijk naïef (Cobra-stijl), maar ook realistisch en abstract. Ook schildert hij portretten, o.a. in opdracht. Niet alleen in Nederland zijn er in diverse galeries exposities geweest; ook in België, Zuid-Afrika, Frankrijk, Canada, Italië, Duitsland, Zwitserland en Amerika is zijn werk tentoongesteld.

  Website :www.facebook.nl/dickpreesmanartworks

  E-mail: info@dickpreesman.com

 • Silene van Waveren – keramiek

  Silene van Waveren, bijna 30 jaar werkzaam als beeldend kunstenaar. Creativiteit speelde ook in haar loopbaan bij Eska Tijdschriften, Kluwer en later VNU Tijdschriften een belangrijke rol. Gedurende 20 jaar was ze hier werkzaam als redacteur bij het tijdschrift Marion, bij de encyclopedie ‘Het Komplete Handwerken’ en ‘Handwerken zonder grenzen’. Haar modeopleiding in Amsterdam was hiervoor een uitstekende basis. Ook volgde ze gedurende een aantal jaren de avondopleiding aan de School voor Beeldende Kunsten in Utrecht.

  Silene werkt met klei en met diverse glazuurtechnieken, onder andere eigen samengestelde sinter-engoben, oxides, keramische pigmenten en body stains. Ook vormt ze objecten met aluminiumcement met marmer én ontdekt steeds weer nieuwe methoden.
  Fascinerend zijn haar combinatietechnieken met o.a. glas, metaal, stof, steen en touw in combinatie met keramiek of aluminiumcement.

  E-mail  silene.keramiek@planet.nl

  website : https://www.silenevanwaveren.nl/

 • Jan van Hamersveld – beelden

  Met beelhouwen vergeet ik de tijd

  Jan zijn passie botviert hij in het Toscaanse stadje Pietrasanta (‘Heilige Steen’). Al een jaar of acht vertoeft hij hier jaarlijks een maand met zijn vrouw Ans, omdat dit het hart is van de Italiaanse-beeldhouwkunst, De hele omgeving ademt steen en marmer, terwijl er tal van studio’s zijn om te beeldhouwen. ,,Dat is niet verwonderlijk, want Carrara ligt vlak ik de buurt, een plaats met talloze groeves.” Jan is geboren en getogen in Achterveld.

  IJsbeer

  Een zeer realistische ijsbeer kwam wel bijzonder geslaagd uit een ruwe steen. ”Die is gemaakt van een speciaal soort marmer, uit een groeve waar ook Michelangelo zijn stenen haalde. Dat is supergoede kwaliteit, Als de zon op die beer schijnt zie je de stralen er gewoon doorheen gaan. Dat lijkt bijna op transparant glas. Dit soort marmer is wel flink aan de prijs,” Jan begint met zaagwerk van een blok om grof naar de vorm toe te werken. Daarna gaat hij beitelen om deze te perfectioneren. Vervolgens moet hij raspen en heel veel schuren. Dit kan hij eindeloos doen in een speciaal schuurtje achter zijn woning.

  website : https://www.janvanhamersveld.nl/

  E mail : j.v.hamersveld@hccnet.nl

 • Mien Vermetten. Schilderen

  Bij Mien is creatief en scheppend bezig zijn, een vanzelfsprekendheid in haar leven. Op Beauregard in Zuid Frankrijk op de school van Leo Musch heeft ze haar liefde voor schilderen ontdekt. Haar fantasie geeft haar de nodige Inspiratie om haar creativiteit altijd persoonlijk te laten zijn, waarin de natuur vaak de basis is van haar werken. Maar ook muziek en een gedicht, dagen haar uit om haar gevoelens in beelden om zetten.

  E mail : Mien vermetten
 • Kees Vermetten Schilderen

  De werken van Kees zijn bij de school van Leo Musch op Beauregard in Zuid Frankrijk een start geweest van een boeiende ontdekkingsreis.Kees Is autodidact,, een enthousiaste hobbyist, die door verschillende cursussen en workshops te volgen, in zowel binnen als buitenland. Zijn kennis en kunde heeft ontwikkeld en veel ervaring heeft op gedaan. Al deze cursussen zijn vaak een reis geweest van kijken, kijken, zien en ontdekken. Mijn voorkeur gaat uit naar het abstraheren en het samenbrengen van verschillende vormen en materialen in objecten. Vind dit een uitdagende manier, om dingen om ons heen, op een eigen wijzeweer te geven.

  E mail : Kees Vermetten