Stichting Kunstraad Dronten

Geachte heer, mevrouw,

In deze nieuwsbrief de onderwerpen:

 • Wederom Multiculturele Kunstmarkt in Dronten.
 • Bijzondere expositie “Vogels”.

Muliticulturele Kunstmarkt
Op 2 november 2019 organiseert de Stichting Kunstraad  Dronten weer een
Muliticulturele Kunstmarkt in de FlevoMeer Bibliotheek te Dronten.Evenals vorig jaar heeft de SKD “Het Beste Idee” van Dronten gewonnen en dat geeft ons de mogelijkheid om op 2 november weer een kunstmarkt te organiseren. Deze kunstmarkt wordt uitgebreid met jonge kunstenaars in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. De doelgroep is hetzelfde gebleven, namelijk kunstenaars uit de lagere inkomensgroepen.. Wij willen deze kunstenaars op weg helpen en hen stimuleren hun talenten vorm te geven in kunstobjecten die zij kunnen tentoonstellen en verkopen. Er worden workshops georganiseerd en de kunstenaars die in 2018 hebben deelgenomen worden uitgenodigd les te geven.We zijn op zoek naar jongeren die deel willen nemen aan dit kunstproject. Zij kunnen zich melden bij het secretariaat van de kunstraad Dronten.

Bijzondere expositie “Vogels”.

De Stichting Kunstraad Dronten organiseert in samenwerking met de Meerpaal en de FlevoMeer Bibliotheek van 14 september tot 6 december 2019  een zeer bijzondere expositie met het thema “Vogels” in de ruimste zin van het woord.

Het belooft een prachtige expositie te worden met werk van ruim 20 kunstenaars en de grote variëteit van beeldend werk en schilderijen zal de bezoeker en ook ons in grote mate verrassen. We hopen dan ook dat velen de opening op 14 september  zullen aangrijpen om de diverse artistieke uitingen te bewonderen, te genieten van een hapje en drankje en van mooie muziek.
Tijdens de opening wordt er een verloting georganiseerd, waarmee de aanwezigen kans maken op een klein kunstwerk.
Voor  de jeugd wordt een speurtocht uitgezet, waarmee een leuke prijs is te winnen. Op een speelse manier kunnen zij kennis maken met de kunst,
.
U wordt t.z.t. uitgenodigd voor de opening waarbij de kunstenaars aanwezig zullen zijn en waarin nadere details worden meegedeeld.

Wethouder Peter van Bergen was erg enthousiast over onze invulling van
“Het Beste Idee” van 2018.
We hebben hem het door alle kunstenaars van de kunstmarkt 2018
gemaakte schilderij voor zijn werkkamer aangeboden..

Op onderstaande locaties verzorgt de SKD de kunst:

 • FlevoMeer Bibliotheek Dronten 2e etage en De Meerpaal Serviceplein
  De Rede 80, 8251 EX Dronten
 • Aeres Bedrijvencentrum
  De Drieslag 30, 8251 JZ  Dronten
 • Aeres Hogeschool Dronten
  De Drieslag 4, 8251 JZ  Dronten

De Stichting Kunstraad Dronten is een organisatie zonder subsidie met uitsluitend vrijwilligers. Met behulp van uw steun zijn we in staat om jaarlijks meerdere exposities te organiseren. Met een bijdrage van 20 euro per jaar kunt u ons steunen, u bent dan automatisch ‘VRIEND van de SKD’.
Klik hier voor ons contactformulier om u op te geven