Bedrijfskunst in de Aeres Hogeschool Dronten.

A3 poster bedrijfskunst jan 2019

In de Aeres Hogeschool Dronten hangt werk van de kunstenaars Tiny de Bruin en Peter Koelman, beiden uit Lelystad. Deze kunst hangt hier in diverse kamers van de medewerkers en is derhalve niet te bezichtigen.

Achtergrond informatie van de kunstenaars:

Tiny de Bruin

Schilderkunst geeft vorm aan bepalende momenten uit het leven.
De schilderwerken van Tiny de Bruin geven aan de hand van het centrale thema ‘Patronen van het leven’ een indruk van verschillende bepalende momenten uit een mensenleven. Ze vertellen in één oogopslag het verhaal van de veranderingsprocessen die zo belangrijk zijn in het leven.
“De inspiratie komt uit de natuur, haar directe omgeving en de verhalen die ze hoort of leest. Vrolijke kleuren en wilde schilderijen zijn een uiting van creativiteit en enthousiasme. Ze wil met haar schilderijen een moment creëren waarbij het denkproces stopt en de intuïtie het overneemt. Haar werk is abstract figuratief. Ze bewerkt vaak zand en verf op haar doeken met een schraper. Mensen reageren op haar werk mettermen als “opbeurend” “kleurrijk” en “dynamisch”.
Website

 

Peter Koelman

Lijnen en kleurvlakken zijn de ingrediënten van Peter Koelman’s werk, heel grafisch. Vormen spelen daarbij een grote rol, vlakverdelig en harmonie zijn daarbij leidend. De laatste jaren zijn details in mijn werk verdwenen, soberder geworden met behoud van kleur en lijnenspel.
Mijn werk is altijd figuratief, soms behoorlijk geabstraheerd, maar je blijft zien wat het voorstelt, dat vind ik belangrijk. Mijn werk is niet zwaarwichtig, eerder met iets van humor er in en het moet de kijker boeien en uitdagen om zijn/haar eigen verhaal bij het schilderij te laten bedenken.
Website